Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Кои са най-добрите работни обувки

работни обувкиПроизводствените служители задължително се нуждаят от мъжки или дамски работни обувки от Stenso.net за предпазване на краката им от трудови злополуки. Кои обаче са най-добрите модели сред отделните предлагани видове? Какви са особеностите на ESD моделите и как да направим правилния избор?

Кои са най-добрите работни обувки

Накратко в едно изречение може да се каже, че това са моделите, които са способни на 100% да защитят краката на служителя в процеса на неговата трудова дейност. В същото време те трябва да са удобни, водоустойчиви и да не запарват краката. Особеното при работни обувки мъжки е материята, от която са изработени. Необходимо е тя да бъде изключително здрава и устойчива на физически въздействия, поради което често най-употребявана е естествената кожа.

При работните ботуши най-често срещани и търсени са гумените ботуши изработени основно от PVC и нитрил. Основната им цел е да предпазят краката от вода, кал и други течности. . Подметките трябва да а са високоустойчиви на различни външни негативни фактори, в зависимост от работните условия, както и да имат грайфери за предотвратяване на плъзгане

Какви видове има

Основно съществуват: 

  • защитни мъжки обувки за работа;
  • работни обувки дамски;
  • строителни обувки;
  • ботуши и т.н.

Това, което ги отличава от обичайните аналози е на първо място, както беше споменато, използването на по-твърда и устойчива на външни негативни фактори материя и различни защитни елементи (метал, алуминий или композит). Такива например са защитните елементи на пръстите на краката, предпазващи от падането на тежки предмети. В такъв случай, бомбето поема тежестта на удара и ще предпази пръстите Ви.

Какво представляват ESD обувките

Когато извършваме определени движения в процеса на работната ни дейност, дрехите генерират и натрупват определен слаб токов заряд, който се освобождава веднага след докосване на метални предмети. Това могат да са различни видове машини, скелета, инструменти. В подобен случай, зарядът се освобождава и ние чувстваме лек и безопасен токов удар. Можем също да видим и лека искра, която обаче да доведе до сериозни инциденти: запалване на горивни течности, предизвикване на пожар и много други.

Единственият вариант за неутрализиране на натрупалия се заряд е неговото отвеждане към земята, за което ще ни помогнат именно ESD моделите.

Как да си изберете правилния размер

Ако не знаете кой номер носите, най-бързият вариант е с шивашки метър да измерите дължината на стъпалото на крака си и да съпоставите размера с посочените в специалната таблица с размери на онлайн магазин Stenso.net. Така всъщност ще установите и кой размер е най-подходящ за Вашите крака.