Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Кои са издайниците на възрастта?

издайници на възрасттаСмята се, че слабото място на всяка жена е шията. Тя предателски разкрива възрастта, издава бурно прекараната младост и красноречиво подчертава нашето нежелание да водим здравословен живот. В стремежа си да запазим красотата на своята млада лебедова шия, често забравяме за друго слабо място  – чувствителната кожа около очите и клепачите .

Кожата тук практически е лишена от мастни жлези и по презумпция е суха и с повишена чувствителност. Освен това редовно се третира с декоративна козметика. С негативен ефект върху състоянието на кожата в тази зона е постоянното седене пред компютъра, четенето, гледането на сериали или честите купони (полумракът на клубовете, цигареният дим). Натрупването на отрицателни фактори се отразяват върху състоянието на клепачите до такава степен, че след време те могат да се коригират само със средствата на естетичната хирургия.

Дори в млада възраст, когато кожата още не е претърпяла възрастови изменения, тя се нуждае от тонизиране. Навремето немската козметоложка Петра Шюрман предложи специална методика за масаж на околоочната зона, която пожъна немалък успех. Масажът намалява умората, отоците, подпухналостта и предотвратява появата на  мимически бръчки тип “пачи крак”.

Преди масажа нанесете върху кожата около очите и на клепачите мазен крем и внимателно потупвайте с леки барабанещи движения с възглавничките на пръстите си, за да попие. Придържайте кожата в областта на слепоочията леко опъната. С един или два пръста внимателно масажирайте под очите в посока от външния към вътрешния ъгъл. След това, все така придържайки кожата на слепоочието, с възглавничките на пръстите поглаждайте зоната около очите, започвайки от ъгълчето на долния клепач, продължавайки нагоре до веждите.

Офталмолозите са категорични, че най-добрият начин очите ви да починат след продължително натоварване е да поставим върху тях топлите си длани и без да ги отваряме, да погледнем през дланта, в тъмнината.

Естествено няма да минете и без специална козметика. Кремовете за очи за задължителни даже за жени под 30 години.
Грижата за тази чувствителна зона не е нищо сложно. Изисква се постоянно хидратиране и подхранване, използване на качествени грим продукти и средства за отстраняване на грима. Водещите производители отчитат повишеното търсене на специалните продукти и предлагат много иновации. Някои от тях са за екстремни случаи – те лекуват и маскират последиците от неправилния начин на живот.

Помнете също, че при сваляне на грима тънката чувствителна кожа на клепачите е подложена на специфичен стрес. За отстраняване на грима използвайте не само меки тампони от естествен памук, но и специални средства.

Друга група средства има по-широк спектър на действие и е предназначена за жени от всяка възраст и тип кожа. Такива са например продукти, които разглаждат фините линии и имат противоотточно и anti age действие, както и регенериращите.

Актуални са и продуктите, в състава на които е включен извлек от японски гъби – напр. шиитаке, които имат подмладяващо, възстановяващо, хипоалергенно и тонизиращо действие.

За тези, които предпочитат комбинирането на съвременни козметични средства с изпробваните рецепти за красота от нашите баби, ще припомним някои изпитани рецепти.

За предотвратяване на преждевременната поява на бръчки и подхранване на кожата на клепачите прилагайте компрес от зехтин. Леко напоете памучното тампонче със зехтин и го поставете върху клепачите за 10-15 минути, след което внимателно направете масаж с кубче лед, направено от магданозена отвара.

Подхранването и хидратирането на деликатната зона е перфектно при използването на компрес от извара. Две чаени лъжички извара смесете с чаена лъжичка високомаслено мляко или сметана до еднородна консистенция, увийте с марличка и поставете върху затворените очи. Свалете ги след 15 минути и измийте със студен чай.

Каквото и да предпочитате – козметични средства или народни рецепти – най-важното е да ги използвате постоянно. Тогава няма да имате слаби места във визията си.