Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Кои са бонус ползите от съвременните охранителни системи?

охранителни системиС високия процент на престъпността, обхванала западното общество, се повишава и броят на видовете охранителни системи, предлагани на съвременния пазар. Днес начините да защитим домовете си от посегателства са толкова много, че всеки редови жител на планетата ще изпита затруднение да избере правилния продукт и метод на охрана.

Ясно е, че основното предназначение на системите за сигурност е да ни пазят от действията на криминално проявени и психично болни лица, но те имат и някои допълнителни функции, които също могат да се окажат безценни. Бонус ползите от използването на охранителни системи са обект на настоящия материал, така че ако все още се колебаете дали и какво да си вземете, ето какво трябва да знаете:

Защита от пожари

Факт е, че много малко домове в страната ни разполагат с пожароизвествителна аларма, както и със застраховка срещу въпросното бедствие. Изобщо, българинът смята, че пожарът засяга единствено другите хора – особено тези, които са били невнимателни. Помислете за надеждна охранителна система, която има и пожароизвестителна функция. Това би могло да бъде аларма с детектори за пушек или камери за видеонаблюдение с детекция за топлина.

Домашните охранителни системи ви дават едно огромно предимство в случай на пожар – време за реакция, което е изключително важно. Знаете ли, че в рамките на само 30 секунди един малък пламък може да се превърне в огромен пожар? Предвид особеностите на жилищното обзавеждане, това е не само възможно, но и често срещано явление.

Важно е да знаете, че дори да сте си вкъщи, не е сигурно, че ще успеете да потушите навреме огнената стихия. Това е така, защото още в първите минути от избухването на пожара, домът ви ще се изпълни с черен дим, който е силно токсичен. Всеки специалист по пожаробезопасност ще ви каже, че жертвите на пожари умират не толкова от изгаряния, колкото от задушаване. Вземете си охранителна система с допълнителна опция пожароизвестяване.

Наблюдение на дома от разстояние

За много собственици на жилища възможността да наблюдават имота си  отдалеч е един от най-големите плюсове на домашната система за сигурност. Благодарение на напредъка на модерните технологии, много охранителни системи вече позволяват на потребителите да влизат в интернет посредством компютър или смартфон и да осъществяват достъп до системата за сигурност от разстояние.

Този тип системи позволяват охранителната техника да бъде дистанционно включвана и изключвана. От телефона си можете да управлявате камерите за видеонаблюдение, да преглеждате записи, да бъдете известявани за възникнали събития, да изключвате и включвате осветлението, климатика и отоплението в жилището си.

Всички тези функции на усъвършенстваните охранителни системи помагат на собствениците на жилища не само да се защитят от крадци, но и да предпазят дома си от всякакви инциденти. Включването на светлините в определено време чрез отдалечен достъп може да помогне да се създаде илюзията, че сте си у дома, дори и да не сте.  Достъпът до отоплението или климатика може да помогне за подготовката на жилището за внезапни промени в температурите.

Отдалеченият достъп до дома посредством охранителната система ще ви помогне да предотвратите спукване на тръбите, поради замръзване, а също и да намалите сметките си за електричество, като изключите отоплението при по-топло време. При инцидент с болен възрастен член на семейството или дете, оставено само, вие ще бъдете своевременно информирани и способни да реагирате мигновено.

Научете повече за съвременните охранителни системи в сайта на V Maxprotect.