Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Кои са актуалните в момента подаръци за кръщене?

подаръци за кръщенеКръщенето е онзи специален празник, който се случва само веднъж в живота на човека. За жалост, предвид крехката възраст, на която децата се посвещават в христовата вяра, те не биха могли да запазят собствени спомени от тържеството. От там идва традицията на мъничките християнчета да се поднасят подаръци за кръщене, които да останат скъп спомен от специалния ден.

Какво е актуално да се подарява днес на кръщавки?

Кръщавката е древна традиция, в изпълнението на която почти нищо не се е променило. Промяна има единствено в подаръците, закупени и поднесени от роднини, приятели и изобщо всички гости на тържеството. По стар обичай кръстниците купуват специалните атрибути за светото кръщение и ги поднасят още в храма. Останалите гости поднасят своите подаръци след края на ритуала.

Неща, каквито е било уместно да се поднасят преди 20-30 години, днес все по-рядко някой подарява на кръщене – дрешки, завивки, количка – тези неща се набавят основно от взискателните родители. Ако държите да направите по-скъп подарък, е по-добре да дадете пари, с които той да бъде закупен от родителите на детето.

Подаръците, които днес се подаряват на кръщене, включват предимно декоративни орнаменти, накити и сувенири. Съвсем не си мислете, че става въпрос за евтини дрънкулки. Специалните подаръци, предназначени за този празник, са изработени от качествени материали, често от благороден метал, имат уникален дизайн и е желателно да бъдат гравирани.

Цената на тези артикули съвсем не е символична, но не е и непосилна за членовете на близкия роднински и приятелски кръг. Препоръчваме да не импровизирате, а да пазарувате от специализирани магазини за подаръци като Laser Boutique, където изделията са предназначени точно за целта, качеството им е превъзходно, а освен това можете да поръчате гравиране на закупените артикули.

За кръщавката е уместно да закупите луксозна гравирана фоторамка или фото албум. Все пак идеята е подаръкът ви да остане за спомен, а снимките, поставени в албума, подарен от вас, ще бъдат точно това. Те ще позволят на детето да стане свидетел на собственото си кръщене, въпреки че е било твърде малко, за да си спомня дори откъслечни моменти.

Накитите са отлична идея, особено ако върху гривничката или медальончето, които ще подарите на кръщелника присъства и символът на християнството – кръстът. В каталога на въпросния магазин ще откриете наистина очарователни златни и сребърни гривни, както и такива с червен конец против лоши очи. Всяко изделие има декоративен детайл, който подлежи на гравиране.

Днес е модерно на кръщенета да се подаряват специални сребърни и посребрени кутийки за кичурче коса. Косичката, която ще бъде ритуално отрязана при изпълнение на обреда, се пази от родителите с огромна любов. Ако решите да заложите на такъв сувенир, обезателно поръчайте гравиране. Гравюрата може да включва името на детенцето, датата на кръщенето или мило послание от вас.

Цилиндрите за съхранение на кръщелното свидетелство са също актуален подарък за светото кръщение. Ще намерите тази група продукти в разнообразие от дизайни и материали. Бихте могли да заложите на модел от сребро, както и на изделие само с посребрено покритие. Гравирането е уместно и желано при цилиндрите, както и при всички уникални подаръци за този специален и единствен в живота на човека празник.