Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Какво означава, че даден пръстен е солитер?

Какво означава, че даден пръстен е солитер?Когато става въпрос за покупка на луксозни и изтънчени бижута от диаманти, едно име се споменава доста често, будейки любопитство какво точно означава и какъв е неговият смисъл. Често чуваме, че даден пръстен с диамант е солитер и всеки започва да гадае какво означава това. А обяснението всъщност е много просто.

Солитер означава, че дадено бижу, най-често пръстен, но не задължително, има само един скъпоценен камък върху себе си. Макар че най-често се чува по отношение на пръстените, всъщност този термин описва ясно всяко друго бижу и дава представа колко скъпоценни камъка има то. Терминът се използва доста в бижутерията, а най-често се асоциира с годежните пръстени, които по-заможните мъже подаряват на своята избраница.

Така например, ако даден пръстен е изработен с много на брой, но миниатюрни диаманти по цялата си дължина, тогава този пръстен не е солитер, което не пречи той да бъде изключително скъп, дори понякога и много по-скъп.

Как всъщност пръстенът солитер е станал толкова популярен?

Пръстените солитер са популяризирани благодарение на ефективната рекламна кампания на световно известни бижутерски къщи като Тифани и Де Бирс. Благодарение на популяризирането, пръстенът солитер е станал най-желаното и популярно бижу за осъществяването на годежи сред по-богатите слоеве на обществото.

Дизайнът на пръстените солитер може да бъде класически, но се създават и някои наистина много нестандартни и ексцентрични решения, които целят да задоволят по-нестандартното мислене на една не малка част от почитателите на диамантите.

Пръстени солитер могат да се произведат от различни благородни метали според това какво търсят клиентите. Напоследък се увеличава търсенето на диамантен пръстен солитер от паладий, защото паладият е единственият метал, който запазва за много дълго време своя блясък и не се нуждае от покритие от родий за да блести истински. Това го прави доста подходящ за комбиниране с диамант, който сам по себе си е изключително здрав и ненараним.

На практика обаче пръстен с диамант солитер може да се изработи от всякакъв метал, включително бяло злато, платина, жълто злато, розово злато и дори сребро. Истината е, че на фона на диамантите никой метал няма да изглежда скъп, а разликата между цените на среброто и платината ще Ви се сторят просто незабележими.