Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Как се хваща тен?

Как се хваща тен?Лято е. А една от основните ни сладки „задачи“ през отпуската е да хванем изкусителен тен. За да постигнем това обаче не е достатъчно само да прекараме няколко дни под жарките лъчи на слънцето.

Както е казал мъдрецът: „Всяко нещо с времето си“, но и с… технологията си. За да хванем перфектен тен, можем да се доверим на технологията, която ни препоръчват да следваме „опитните“ в това отношение бразилски специалисти:

1. Ексфолиация – два дни преди да пристъпим към вземането на слънчеви бани, е необходимо да ексфолираме кожата. Наличният върху нея слой мъртви клетки ще попречи да се сдобием с равномерен и траен тен, затова нека да се оттървем от него навреме.

2. Лосионът – нужно е да изберем внимателно правилния тип лосион за нас. Ако кожата ни е прекалено чувствителна, то SPF 50 e единствената опция, която може да ни предпази от UV лъчите. Овлажняващият лосион е идеалното решение, особено ако ще летуваме на място с традиционно високи летни температури. И най-важното: лосионът се нанася равномерно върху цялото тяло поне 20 мин. преди директното излагане на слънце.

3. Времето – повече от два часа дневно на слънце е опасно. Нека не рискуваме здравето си. Тен се хваща поне за седмица, като се ходи всекидневно на плажа.

4. Равномерност – да излагаме цялото си тяло на слънцето, така ще избегнем петната. Допустимото време от два часа можем да разделим на 7-8 сета от по 15-20 минути, през които директно да се препичаме, а между тях да си правим „почивки“ – на сянка под чадъра, разходка по плажа, плуване и т.н.

5. Душ след плажа – след плажуване е необходимо да се изкъпем. Без да прекаляваме с времето под душа, достатъчно е просто да облеем тялото и за да отстраним замърсяванията. За душ след плажа се препоръчва употребата на душ гел или на деликатен сапун, за да не се раздразва кожата.

6. Овлажнител – на море овлажнителят за кожата е задължителен. Нанасяме го сутрин, след ставане. Той ще хидратира кожата ни, изложена през целия ден на високите температури.

7. Хидратация отвътре – по време на лятната отпуска на море, ни е необходима вода. Дневно се препоръчва да пием поне по 2 литра, за да си осигурим здраве за организма и свежест за кожата.

Спазвайки правилата на бразилските специалисти, без проблем ще си осигурим страхотен загар. Кой каза, че латино сексапилът бил излязъл от мода?!