Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Как да забавим появата на бръчки около очите

бръчки около очитеБръчките около очите обикновено са първите предвестници на остаряването. Те мога да се появят дори в младежка възраст и затова има причини. В тази зона кожата е много тънка и нежна. Тук практически няма мастни жлези, чийто секрет предпазва кожата от дехидратация и от негативното влияние на външната среда. Тя има съвсем тънък мастен слой, който изпълнява ролята на буфер при механично въздействие. Мускулните влакна, които поддържат еластичността на кожата, са незначителни.

Колагеновите влакна, от които зависи еластичността, са разположени като мрежа, ето защо кожата лесно се разтегля в различни посоки. Тя е постоянно в движение и е подложена на натоварвания. Рехавата структура на подкожната мастна тъкан я прави склонна към образуване на отоци. За да избегнем проблемите, свързани с появата на отоци, тъмни кръгове и бръчки, е необходимо отрано да започнем козметичните грижи за тази зона.

Преди всичко – контролирайте мимиките си. Честото примижаване води до преждевременна поява на бръчки около очите, тъй като при постоянното натоварване колагеновите влакна се “износват” значително по-бързо.
Естественият синтез на колаген не може да компенсира загубите, особено ако е придружено с липса на необходимите вещества, които трябва да постъпват с храненето. Пълноценното и балансирано хранене играе важна роля в грижите за красота и запазването на младостта.

Препоръчва се използването на специални козметични средства за кожата под очите да започне още след 25-годишна възраст.

Важно е да не изпуснете подходящия момент и да се преборите своевременно с фините отначало линии, тъй като впоследствие ще ви бъде много по-трудно да заличите дълбоките бръчки. Ежедневната грижа трябва да включва три основни стъпки – почистване, тонизиране и хидратиране. Не икономисвайте от козметичния продукт. След почистване правете лек масаж около очите, като предварително сте потопили върховете на пръстите си в зехтин. Периодически нанасяйте подхранващи и овлажняващи маски.

За профилактика и намаляване на бръчките около очите се препоръчва независимо от годишния сезон в дните със силно слънчево греене да носите тъмни очила, които ви помагат да не присвивате очите си. При късогледство носете очила или контактни лещи. Водете природосъобразен и здравословен начин на живот, като избягвате стресовите ситуации, спортувате и се откажете от вредния навик на тютюнопушене. Ефективни способи за отстраняване на бръчки под очите са мезотерапията, фотоподмладяването, контурната пластика.