Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Как да свалим години от реалната си възраст?

Как да свалим години от реалната си възраст?В днешно време да сте млада, красива и енергична е не само модерно, но и задължително. Защото красотата ви дава повече увереност в себе си, зарежда ви с позитивна енергия и добро настроение. Вместо да страдате за отминалите младежки години, изпълнени с любов и безгрижие, помислете как да промените начина си на живот, да „свалите” някоя и друга година, да изглеждате в отлична форма и с добро самочувствие.

Съвременната козметология и естетична хирургия предлагат много методи, с помощта на които да съхраните красотата и младежкото си излъчване. Инжекции с ботулинов токсин или с хиалуронова киселина, лазерно или IPL подмладяване, различни оперативни интервенции… да, наистина, методите са много и разнообразни, а и всяка година се появяват иновативни козметични продукти за борба с признаците на стареене. Повечето от тези методи и средства са доста скъпи, но ако разполагате с достатъчно средства, успешно можете да подобрите външния си вид.

Какво обаче да посъветваме жените, които се чудят как да се оправят с доста изтънелия си месечен бюджет в условията на икономическа криза и със страх посрещат утрешния ден. Защото и те искат да се чувстват добре, да са красиви и желани. И защото го заслужават!

Едва ли е тайна за някого, че хората, които не са съумели да съхранят младежкия си дух, изглеждат доста по-възрастни, дори и да разполагат с цяла армия от козметици, гримьори и фризьори.

Естествено, наследствеността има значение за процесите на стареене, но, запомнете!, всичко е във вашите ръце и напълно е по силите ви да изглеждате добре и със самочувствие. Има методи, с помощта на които не само ще запазите свежото си излъчване, но и можете да „свалите” години от истинската си възраст.

Колко години можем да „свалим” и по какъв начин?

Усмивката 
Да, усмивката отваря много врати и е в състояние да сътвори чудеса. Когато се усмихвате, бръчиците се превръщат в деликатни линии, в които никой не се вглежда. Защото на преден план изпъкват симпатичните трапчинки по бузите, блясъкът в очите, свежият тен на лицето, игривият поглед. Дори и мъжете са на мнение, че най-много ги пленява усмивката. Искрената усмивка, разбира се, а не залепената фалшива.

Открита усмивка = минус 4 години

Стройната фигура
Истински щастливки са жените, които съумяват да запазят теглото си в нормални граници независимо от възрастта. Стройната фигура е не само признак на добро здраве, но и позволява да съхраните естественото си очарование. Освободете се от излишните килограми и се стремете да поддържате нормално теглото си. Двигателната активност, физическите упражнения, разходките сред природата ще ви помогнат да поддържате тялото си в добра форма и ще ви заредят с позитивна енергия.

Стройна фигура = минус 8 години

Осанката
Добрата осанка, както и стройната фигура са признак на здраве и младост. Погледнете балерините – дори и на възраст могат спокойно да излязат на сцената. Това съвсем не е сложно. Основното е винаги и навсякъде да държите брадичката си успоредно на пода. При това не само, когато сте навън, но и когато миете кухненските съдове, почиствате дома си или се навеждате да вземете някакъв предмет – така ще тренирате постоянно.

Великолепна осанка = минус 6 години

Гримът
С напредване на възрастта доста жени се отказват от прилагането на грим продукти, което не е правилно. Гримьорите са на мнение, че преди всичко трябва да заложите на естествения макиаж. С помощта на натуралните тонове се постига свежо младежко излъчване и непринудено очарование. Особено внимание трябва да обърнете на тена на кожата. Съвременните продукти (фон дьо тен, пудра, тонален крем) не само перфектно прикриват несъвършенствата, редуцират бръчиците и изравняват тена, но и овлажняват, успокояват и предпазват кожата от вредните външни фактори.

Естествен грим = минус 5 години

Прическата
Разпространено е мнението, че светлите коси подмладяват. Това просто не е вярно. Брюнетките и жените с кестеняви коси също изглеждат доста по-млади от реалната си възраст. Причината е преди всичко в правилната им подстрижка. Ако сте с дълга коса, то имайте предвид, че в зряла възраст трябва да полагате много грижи за нея. Колкото до подстригването, доказано е, че добрата подстрижка скрива редица недостатъци, като например липсата на жизненост на косите. И още един съвет от специалистите – не бързайте да откривате челото си. Доказано е, че бретонът видимо подмладява.

Стилна прическа = минус 3–4 години

Кафето
Не пропускайте възможността да изпиете чашка кафе в приятна компания. Най-новите изследвания значително реабилитират тази напитка. Жените, които пият редовно кафе, стареят по-бавно от своите връстници. Кафето може и да е без кофеин, ако кръвното ви налягане е високо или имате други здравословни проблеми. И още нещо – ежедневната консумация на малко черен шоколад ще повиши настроението ви.

Чашка кафе ежедневно = минус 2–3 години

Приятелите
Доказано е, че жените, които имат добри приятели, живеят по-дълго, изглеждат много по-добре и определено са по-щастливи. Колкото по-често се срещате с приятелите си, разговаряте и се забавлявате, толкова по-дълго ще съхраните младостта си.

И въпреки че все още няма научни данни за това колко точно години от реалната ви възраст „сваля” наличието на искрени приятели, то сигурно е едно – разбирането и подкрепата от страна на близките хора не само разтоварва от ежедневните проблеми, но и зарежда с добро настроение.

Чуждите езици
Американски учени са доказали, че можете значително да отдалечите стареенето, ако започнете да изучавате чужди езици. Според тях именно изучаването на чужд език може да накара нашия мозък да работи както на младини, което води до подобряване на кръвообращението и подмладяване на целия организъм. При това не е необходимо да ходите на скъпи курсове. Можете да започнете и сами с подходящи учебници, а да практикувате, като си пишете с приятели от цял свят в интернет.

Изучаване на чужд език = минус 8–9 години

Ако обобщим – разбира се, не бива да пренебрегваме грижата за себе си, прилагането на подходяща козметика и професионални процедури, както и консултации със специалисти. Но не само това ни прави млади. Много често именно в нашите ръце е възможността да си помогнем и да изглеждаме по-млади и с по-високо самочувствие.