Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Как да се преборим с бръчките на челото?

бръчките на челотоВъзрастовите бръчки на челото са предизвикани от намаляване на мускулния тонус и загубата на предишната еластичност. Те са едни от последните. Значително по-често кожата в тази зона страда от прекомерната мимическа активност, в резултат на която се образуват мимически бръчки. Те могат да се появят дори в младежка възраст и представляват хоризонтални и вертикални линии.

Днес съществуват множество способи за отстраняване на бръчки на челото, независимо от произхода им. При избора на най-подходящия трябва да се отчитат индивидуалните особености, строежът на кожата и мускулната тъкан, дълбочината на бръчките, възрастта. Един от най-ефикасните методи са инжекциите с ботокс.

Препаратът възпрепятства активните мимики. Резултатът се запазва в продължение на няколко месеца. Процедурата дермабразио отстранява видимите следи на повърхността на кожата. Ако бръчките не са твърде дълбоки, ефективно е и приложението на козметичния масаж. Той подобрява кръвообращението и подхранването на клетките, стимулира процеса на регенерация и подобрява тена.

Химичният пилинг отстранява вроговелия слой кожа, активизира обменните процеси и клетъчното делене, синтеза на колаген и еластин. За отстраняване на по-дълбоки бръчки се използват и инжекции с препарати, съдържащи хиалуронова киселина. Тя запълва междуклетъчното пространство и естествено се синтезира в организма.

Дълбоките дефекти на кожата по правило изискват намеса на хирург. Ендоскопският лифтинг е интервенция, при която кожата се опъва, като се правят разрези в окосмената част на главата. Операцията не оставя следи и осигурява продължителен положителен резултат. Възстановителният период е няколко седмици. Предпочитан е от по-възрастни пациенти, тъй като отстранява и бръчките край очите.