Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Как да подготвим дома си за професионално почистване?

професионално почистванеАко до момента не сте ползвали услугите на фирма за професионално почистване, то настоящият материал ще ви бъде особено полезен. Целта е да ви посочим как да подготвите дома си за посещението на професионалните хигиенисти, така че да направите работата им по-ползотворна, а процедурата максимално кратка.

Нашите съвети ще ви помогнат също да си спестите пари, защото определени операции понякога се заплащат допълнително. За да сте наясно колко точно ще платите, спестявайки си известни разочарования от първата професионална хигиенизация, е важно да проведете предварителен разговор с представител на компанията. Уговорете кои процедури искате да бъдат изпълнени и кои не.

Какво е нужно да направите?

Преди всичко е важно да договорите точен час, в който представителите на почистващата фирма ще ви посетят. Добре е да присъствате при първата процедура, не само за да осигурите достъп до жилището, но и за да дадете подробни указания и уточните дребните подробности, за които не е останало време по телефона.

Необходимо е да изведете от жилището домашните си любимци, за да не се стресират от шума и срещата с непознати хора, а също и за да не пречат на работата на професионалистите. Това се отнася и за малките деца, и болните възрастни хора. Когато ще се прави професионално почистване на стаите, които те обитават постоянно, присъствието им в помещенията е крайно неудачно. То ще бъде неприятно и за двете страни.

Осигурете достъп до участъците, които ще се чистят по-обстойно. Ако сте заявили професионално пране на килим, преместете предварително мебелите, разположени върху настилката – маси, дивани, фотьойли и др. Работата на хигиенистите включва единствено и само почистване, а не хамалска работа.

По същата причина е желателно да махнете цветята от первазите на прозорците, ако сте заявили, че искате да бъдат измити. Приберете сувенирите и декорациите от секциите и всички дървени мебели, нуждаещи се от почистване и полиране. Не оставяйте кърпи, халати и санитарни принадлежности, ако предстои чистене на банята. Те ще пречат на хигиенистите, а освен това могат да бъдат намокрени и повредени от препаратите.

В случай, че почистването се извършва след ремонт, е редно да съобщите това на представителя на компанията, с когото провеждате предварителния разговор. Цената на следремонтните операции е по-висока, но не се опитвайте да хитрувате, като спестите важната подробност. Нека професионалистите се подготвят за мащабната операция, вземайки със себе си подходящо техническо оборудване.

Пригответе си по-голяма сума пари от предварително договорената. Далеч сме от мисълта, че ще бъдете измамени, но е добре да бъдете подготвени за всякакви ситуации. Много често се случва клиентът да поиска от екипа на фирмата за професионално почистване да обработи участък, който не е бил включен в предварителната уговорка. Процедурата ще бъде калкулирана в крайната цена.

В случай че искате да бъдат професионално почистени упорити петна от меката мебел, килимите или матраците, е важно да знаете произхода на замърсителя. Петната се третират с различни препарати, в зависимост от техния произход. Има значение дали ще се третират лекета от храна, вино, кафе, флумастри или екстременти от домашния любимец. По време на предварителния разговор е важно тези подробности да се уточнят внимателно.