Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Как да почистите петна от дрехи

Как да почистите петна от дрехиСледи от сос за барбекю върху новата и бяла тениска, накапване от сладолед отпред на вашата лятна рокля и тревни петна по целите дънки на децата. Това са петната, които ужасяват всяка домакиня.

Какво да направите и как да върнете някогашния облик в любимите тоалети. Предлагаме ви някои изпитани трикове, които да помогнат, за това как да отстраните трайни петна. Всичко това, с цел да се избавите от загрозяващите белези преди окончателно да сте бракували дрехите си.

За всички материи и петна по дрехите, важи правилото: „Колкото по-рано предвидите някакви мерки, толкова по-голям е шанса да се избавите от петното“.

След измиване на елементи и тъкани с петна, проверете прането, преди да пристъпите към изсушаване. Ако петното не е отстранено, то малко вероятно е да изчезне след сушене. Най-лесно петната се премахват, когато тъканта е мокра.

Видове петна – те са така многообразни по характер и вид, колкото сами не може да си представите. И докато за едни действат едни препарати, то други могат да бъдат лесно отстранени и с някои „бабини рецепти“.

При пране – запомнете и, че когато перете дрехи с ципове, винаги е добре да ги закопчавате. По този начин не само ще предпазите механизмите от повреда, но и намалявате риска да остане ръжда около тъканта на плата.

При гладене – знаете ли, че гладенето може да става много по-лесно, ако закопчаете предварително плисетата и илиците по рокли, сака, поли, панталони. За целта прихванете внимателно с по един бод в опаката страна.

Петна от обувките – ако обувките ви оставят петна от боя върху чорапите, трябва да ги напръскате с лак за коса или оцет от вътрешността на обувката.

Почистване на платове – за да бъде трайно и фино едно почистване на рокли и други фини материи, винаги изпирайте дрехата внимателно на ръчно пране.

Източник: https://пруве.com/