Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Как да използвате почистващите средства

почистващи средстваКак да използвате почистващите средства – гелове и пяни за измиване? Не е трудно. Нанесете гела за измиване върху измитата с вода кожа на лицето. С кръгови движения втрийте до образуване на пяна, а след това измийте. Не оставяйте върху лицето си почистващото средство дори за 5 минути – може да получите раздразнение. Може да повторите процедурата, ако има нужда. Сутрешното измиване ще ви помогне да освежите и подготвите лицето за нанасяне на крем.

Може ли да използвате почистващия гел два пъти дневно? Всичко зависи от степента на омазняване на кожата. При нормална кожа достатъчно е да я измиете със студена вода и да използвате лосион.

Използването на тоалетно мляко предизвиква повече въпроси. Основният е дали подобно почистване е достатъчно и нужно ли е след това използване на вода. Специалистите смятат, че това не е задължително, ако правите всичко правилно.

Правило №1. Наведнъж е невъзможно да отстраните грима и кожната мазнина. Старателно избършете кожата на лицето с тампон, напоен с тоалетно мляко, след което попийте със суха салфетка и повторно нанесете пак мляко.

Правило №2. След тоалетното мляко задължително използвайте лосион. Той спомага за почистването на порите и отстраняването на вроговелите клетки. Използвайте средства със слаб процент плодова киселина, препоръчани ви от специалист.

Правило №3. 
Използвайте еднократни тампони за отстраняване на грим.