Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Как да изберем чудесен ратанов комплект?

Как да изберем чудесен ратанов комплект?

Изборът на чудесен ратанов комплект може да превърне вашата веранда или дворно пространство в стилно и комфортно местенце, където ще ви бъде приятно да прекарвате времето си през по-топлите месеци. Ратановите мебели са известни със своята непреходна красота и издръжливост, но не всички мебелни изделия на пазара са еднакви. Важно е да изберем най-доброто на набелзаната цена.

Какво трябва да се вземе предвид при избора на ратанови мебели?

За да изберете идеалния мебелен сет от ратан, трябва да обърнете внимание на различни фактори и аспекти на въпросната мебел. Само така може да се гарантира, че комплектът ще отговаря на вашите специфични нужди и ще допълва отлично пространството, където е разположен.

При избора на градински комплект от ратан е важно да следвате следните съвети:

Вземете предвид особеностите на вашето дворно пространство

Преди да се потопите в прегледа на ратановите мебели, продавани онлайн и във физическите обекти, преценете особеностите на пространството, където планирате да поставите комплекта. Измерете площта, за да определите подходящия размер и конфигурация. Обмислете оформлението на пространството, за да се уверите, че мебелите не претоварват наличната площ и не оставят усещане за недовършеност.

Макар че е доста здрав и издръжлив, ратанът е вид естествена дървесина. След като дървото бъде изведено от естествената му среда, то става неустойчиво на влага. Дори комплектът да е лакиран и третиран срещу гниене, желателно е да го позиционирате на място, където няма да бъде изложен на дъжд и силно слънце.

Качество на материала

Мебелите от ратан се изработват от различни материали, като естественият и синтетичният ратан са най-често срещаните. Естественият се добива от вид палмово дърво и е известен със своята естествена привлекателност и специфичен дървесен нюанс. От друга страна, синтетичният ратан, изработен от висококачествена композитна смола, предлага по-висока издръжливост и устойчивост на атмосферни влияния.

Внимателно преценете плюсовете и минусите на всеки материал, за да изберете комплекта, който най-добре отговаря на вашия начин на живот, дворното ви пространство и климата, в който ще го използвате. Качествените комплекти по правило са скъпи, но винаги можете да намерите магазини, които предлагат промоции и разпродажби.

Комфорт на тапицираните части

Изберете ратанов комплект с подвижни или фиксирани тапицирани седалки. Ратанът е вид гъвкава дървесина, но като самостоятелен материал, той не може да предложи желания комфорт. Предполага се, че ще прекарвате достатъчно време върху градинската мебел, така удобството е първостепенен фактор.

Изберете модел с плътни дунапренови подложки, по възможност тапицирани с влагоустойчива дамаска. Желателно е материалът да може да се почиства, а още по-добре е ако калъфите на седалките и възглавниците могат да се свалят и да се перат в пералня. Удобният мебелен сет се познава дори на снимка, така че спокойно можете да поръчате комплекта и онлайн, без да го тествате.

Стил и дизайн

Мебелите от ратан се предлагат в безброй стилове, вариращи от класически до ултра модерен. В този случай е важно да помислите какъв е стилът и декорът на вашето пространство и изберете комплекта, който допълва цялостната естетика на откритите площи. Независимо дали предпочитате класическия плетен дизайн или търсите по-модерен, елегантен външен вид, уверете се, че стилът на мебелите е в съответствие с вашия личен вкус и атмосферата, която искате да създадете.

Не можем да пренебрегнем и бюджетните съображения. Възможно е да харесате комплект, който е много по-скъп от това, което можете да си позволите. И все пак, колкото и да е изкушаващо да купите най-евтиния вариант, качеството не бива да бъде пренебрегвано. Намерете баланс между бюджетните ограничения и желанието ви да притежавате издръжлив и естетически приятен ратанов комплект.

Източник: mebelizavseki.bg