Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Как да имаш наистина блестяща коса

блестяща косаБлестящата коса е белег за младост и жизненост, затова изтръпвам когато виждам жена с коса без блясък, защото това я състарява. Замърсяването, химикалите и горещите стилизиращи манипулации могат да увредят косата, но няколко допълнителни стъпки ще осигурят блясък за гривата ти.

Стартът е в банята. Потърси шампоан и балсам за повече блясък. Нека съдържа поне една от следните съставки: зехтин, жожоба или комплекс от оризови протеини. Редувай миенето на косата с твоя нормален шампоан. Бъди внимателна с нанасянето и изплакването на шампоана, защото може да изсуши косъма или дори да свали боята за коса. След като я изплакнеш, нанеси балсам равномерно по краищата и обилно изплакни. Ако косата ти е боядисана, използвай веднъж седмично маска за боядисана коса, за да я подхраниш.

Приготви се за работа. След като я подсушиш с кърпа, нанеси крем или серум за блясък с високо съдържание на пантенол (провитамин B5). Кремовете за блясък са леки за понасяне от косата ти и имат по-малко силикон за това са подходящи за косъм с тънка до средна дебелина. Използвай серум за блясък, ако имаш гъста и с дебел косъм коса, или много къдрава. (Избягвай кремовете на солена основа, защото оставят матово покритие.) Нанеси с масаж малко от продукта в косата си.

Изсуши косата по правилния начин. Завий кичур от косата си върху кръгла четка от естествен косъм и пусни сешоара на 20 см разстояние. Започни от корените и дръж сешоара така че струята да духа по дължината на косъма никога срещу нея. Спусни четката надолу без да я въртиш, за да запечаташ кутикулите на косъма.

Завърши със спрей. Докато косата ти е още топла от сешоара, се наведи и напръскай краищата й със спрей. Това ще гарантира, че продукта няма да попадне близо до корените. Ако през деня имаш нужда от повече блясък, впръсни малко на ръцете си от спрея и ги спусни леко през косата си. Не прекалявай.