Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Как бързо и ефикасно да почиствате интериорните си врати?

почистване на интериорни врати

Проверете дали можете да намерите инструкциите за почистване на производителите, които биха дошли с интериорните врати, които сте избрали.

Проверете вратата си за повреди, като натрупване на мръсотия, пукнатини, люспи, драскотини, лющене, напукване или обезцветяване/потъмняване.

Проверете стъклото на вратата за влага, между стъклата или за повреда на стъклото.

Проверявайте гумената изолация, която се износва и се нуждае от подмяна на всеки няколко години. Не излагайте гумената изолация на агресивни химикали.

Ако имате фино покритие или боя на вратата си. 

Не използвайте: 

  • Препарати за почистване на киселинни основи като оцет или цитрусови плодове;
  • Терпентин или препарат за премахване на боя;
  • Промишлени почистващи препарати;
  • Почистващи препарати за сайдинг, бетон, мазилка или тухла;
  • Почистващи средства за стъкло.

Всяко от тях може да повреди покритието, да премахне боята или да остави петно, или да обезцвети покритието.

Почистете външната и вътрешната страна на вашите интериорни врати с лека четка за прах или суха гъба, за да се отървете от всякакви паяжини в ъглите или изсъхнала кал или мръсотия, които ще паднат само с малко помощ. Не забравяйте да почистите рамката на вратите отгоре, отстрани и долната част. Винаги работете отгоре надолу.

Изплакнете първо вратата с вода, за да паднат грубите частици.

чистене на интериорна врата

Преди почистване на цялата врата изпробвайте малко, незабележимо място с почистващия препарат, почистете, изплакнете почистващия препарат, подсушете с чиста кърпа.

Не продължавайте, ако се отдели нещо, което не би трябвало. След това можете да използвате топла вода с разреден мек сапун (например бебешки шампоан), разреден оцет и водна смес (тест на малко незабелязано място) или дори внимателно приготвена почистваща смес от сапун и топла вода.

Използване на мека гъба, кърпа, която не произвежда власинки, или микрофибърна кърпа. Почистете зоната, като започнете отново отгоре, първо с рамката на вратата, след това отстрани, отдолу, отгоре, отстрани и отдолу на вратата.

За да премахнете петно от масло или мазнина, опитайте сода за хляб и вода. Ако петното продължава, може да се наложи да опитате по-силна активна съставка, която би могла да премахне петното, но да остави място от увреждане на финала или боята.