Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Kъдрава и/или чуплива коса – no problem!

къдрава коса„Косата ми не е нито къдрава, нито права, не знам как да я оформя…“ е едно от най-честите оплаквания на жените с палави букли.

Първата ни задача е правилна подстрижка при опитен стилист. По-късите горни слоеве ще придадат обем на косата, ако сме решили тя да бъде с дължина до рамената или малко по-надолу. Колкото по-дълъг е косъмът, толкова по-трудно става поддържането на обем в корените, особено за по-редките и тънки коси, затова преценете дали няма да се чувствате добре и с по-къса прическа. Това ще освежи косата и ще ви даде усещане за лекота и енергия.

Здравословен удар и отвътре:

Косата също се нуждае от вода, особено къдравата. Пийте прочутите 2 литра вода на ден. Водата ще повлияе на цялостния ви тонус, апетита и не на последно място – на виталността на косата. Приемайте витамини – комбинацията от цинк и биотин е особено сполучлива и може да се намери под формата на капсули във всяка аптека. Ако косата ви просто е тънка и слаба, дори и без да я третирате, си направете пълна кръвна картина. Възможно  е да имате недостиг на желязо или друг микроелемент.

Правилният продукт – водата:

Всяка коса реагира по свой начин на различни продукти. А магически такива няма, това трябва отсега да ни е ясно, за да избегнем бъдещи разочарования. Но има много добри продукти. Спрете се на тези, които хидратират косата и поддържат вида й естествен.

И мислете позитивно и с любов за своите коси, защото каква по-голяма награда за  жена от думите: „Бих избрал едно дихание в косите й, една целувка от устните й и едно докосване от нейната ръка, отколкото цяла вечност без тях”, както казва героят на Никълъс Кейдж