Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Изразителен поглед с очна линия

очна линияОчната линия, независимо от по-трудното нанасяне, е широко разпространена. Тя подчертава очите, а избрана в отенък, близък до сенките, стои много интересно и подсилва общия тон на макияжа.

Продава се както с отделна четка, така и с четка, вградена в капачката на флакона. Може да бъде на водна или на спиртна основа. Очната линия на спиртна основа е водоустойчива и не се размазва, за разлика от тази – на водна основа, но пък на водна основа е по-лесна за използване и за коригиране.

Как се нанася очна линия

Женският поглед, подчертан с очна линия, невероятно се преобразява – дълбок и проникновен, загадъчен и изразителен …

Цветът на очната линия, по правило, трябва да е наситен, подчертаващ очите. И все пак, как да направим тези “вълшебни” очи? Разбира се, практиката – е най-сигурния метод и залог за успех. Но ако нямате такава – няколко водещи съвета за начало:

  1. Направете тънка линия, възможно най-близко до основата на миглите. Започнете от вътрешния ъгъл на окото и внимателно нанасяйте към външния. Ако нямате достатъчно опит, за да нарисувате равна линия с едно движение, направете я с няколко кратки застъпващи се щриха.
  2. След като сте направили линията – леко разнесете ръба й. Това ще придаде на погледа естественост, която при контрастна очна линия липсва.
  3. След като сте очертали горния клепач, позволете си да малък експеримент и с долния. Започнете този път от външната страна и нанасяйте към средата на окото. Често долната линия е достатъчно да бъде до средата на клепача или дори по-къса.