Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Имаме ли нужда от лятна количка или можем да си спестим този разход?

лятна количка

За да си отговорим на този въпрос, трябва да преценим какъв тип хора сме и дали ще ни е от полза лятната количка или ще е поредната вещ, сложена в ъгъла на някоя стая.

Докато дойде време за закупуването на по-лека и проветрива количка обикновено детето вече е пораснало и имаме представа дали изобщо обича да се вози, за да знаем струва ли си инвестицията.

Децата ползващи тези возила обикновено са много активни и хващат бързо някъде с бодра стъпка и ако мама трябва да бута голямата тежка количка и да тича след детето няма да е най-приятното нещо за нея. Друга алтернатива, до която много майки прибягват са триколките, които за мен са много нефункционални и неудобни вещи и ако трябва да избирам между най-обикновена лятна количка и триколка бих избрала първото.

Делят се на две категории сгъване тип книга и сгъване тип чадър. Сгъването тип чадър носи недостатъкът, че предните гуми се допират в сенника и ако сте имали дъждовен летен ден и се налага да приберете количката в колата, неминуемо ще има нужда от сериозно почистване.

В tedko.bg може да откриете модели тип книга, които се сгъват и разгъват с една ръка, което е огромен плюс, когато в другата ръка държите бебето. Заемат оптимално малко място и се съхраняват  лесно и удобно.

Друго важно предимство на летните колички като цяло – почти при всички, седалката и съответно детето са разположени много по-близко до земята, това кара малчуганите да се почувстват по-сигурни, правейки първите си крачки, а и защо не да ползват количката като уокър.

Също не трябва да пренебрегваме комфорта на детето, меките части на тези колички не са съвсем достатъчени за едно наистина комфортно седене по няколко часа на ден, но това разбира се лесно може да се компенсира с хубава подложка за количка, ако сте склонни да инвестирате.

Нещо, което важи  за всички бебешки колички, а пък за летните е с особена важност – сенникът, трябва да е голям и дълбок, по възможност и с проветрение, също така и с прозорче за наблюдение е идеалният вариант. Топлите дни, когато слънцето е високо, а температурите са идеални за разходка е почти невъзможно бебето да се скрие от слънцето, освен с хубав сенник.

Един съвет за ползващите летни колички – тъй като са доста олекотени, но пък багажът на мама се увеличава с възрастта на малчугана, защото се носят най-различни играчки навън на разходката, разпределяйте внимателно вещите и чантата/раницата за бебешка количката, защото е често явление, когато детето стане от нея, тя да падне назад, водена от тежестта или ако не е паднала веднага, това да стане след като някое дете се доближи до нея. Безопасността на първо място!

В онлайн магазин tedko.bg ще откриете богато разнообразие от летни колички на достъпни цени  и от доказани марки. Ако все още се колебаете  позвънете и се консултирайте с нашите експерти.