Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Хотел в Поморие на брега на морето – какво би очаквал чуждият турист от такова място?

хотел в Поморие на брега на моретоЕдна немалка част от хората, решили да резервират хотел в Поморие на брега на морето, са чуждестранни туристи. Те са избрали да почиват именно в нашите морски курорти, вероятно заради достъпните цени у нас и чудесния климат. В следващите редове ще обърнем внимание на очакванията на чуждите гости – какви условия искат да им бъдат осигурени? Какво би ги впечатлило и какво може да остави лошо впечатление у средностатистическия чужденец?

Близостта на морето

Факт е, че презастрояването на морските ни курорти отблъсква не само чуждите, но и родните летовници. Когато планират почивка на море, хората не искат да се окажат в презастроен район, заобиколени отвсякъде от високи сгради. Близостта на плажа и гледката към синьото море от хотелската стая/апартамент събужда приятни емоции у чуждия турист.

Заслужава си да се събуждаш на брега на морето, когато почиваш в морски курорт, затова чужденците проявяват интерес към хотелите на първа линия. За тях цената на нощувка в четири или петзвезден хотел в Поморие на брега на морето не е никак висока, но срещу парите си, чужденецът иска да получи онова, за което е платил – в случая красива гледка към морския бряг.

Луксозна обстановка

Хотелите по южното и северно черноморие могат да се разделят на две категории – луксозни и добре поддържани, и силно занемарени, въпреки отличната им архитектура и местоположение. В този ред на мисли, изгледът към красивото море не винаги е достатъчно, за да остане чужденецът очарован от ваканцията си в нашата страна.

Чужденците, избрали да почиват в Поморие, вместо в Слънчев бряг, очевидно търсят спокойствие и тишина. Такова желание е логично да изразят семействата с малки деца и по-възрастните летовници. Комфортът е нещото, на което силно държат, а понятието комфорт включва много неща.

Нови и удобни мебели, добре обзаведени помещения, отлично оборудвани сервизни помещения. Сешоар в банята, кафе машина и хладилник в кухнята на луксозния апартамент, телевизор, климатик – това са елементарни удобства, които чуждият турист иска да получи. Безжичният интернет е услуга, която всеки хотел по света днес е просто задължен да предложи.

Басейн и СПА център

Фактът, че самият хотел се намира на брега на морето, не изключва желанието на неговите гости той да разполага и със собствен басейн. Някои хора предпочитат да се къпят в басейна на хотела, вместо да ходят на плажа. Обикновено в луксозните комплекси басейнът предлага повече спокойствие и чистота. Водата е хлорирана, съоръжението се ползва от ограничен брой хора, а шезлонгите и чадърите са безплатни.

По същия начин туристите се отнасят и към наличието на СПА център. Решавайки да почиват точно в Поморие, болшинството летовници негласно изразяват желанието си да се поглезят с уникални лечебни и разкрасяващи процедури. Масажи, сауна, джакузи, маска на лице и на цялото тяло – гостите на големите комплекси не се лишават от възможностите, които им предлага SPA центърът.

Само наличието на изброените „екстри” е обаче твърде недостатъчно. Важно е те да бъдат предоставени с нужното качество. Същото се отнася и за храната. Богатото меню и перфектно приготвените ястия са плюс, който ще накара тазгодишните гости на даден хотел да се върнат на същото място следващата и по-следващата година.