Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Годежен пръстен с опал

Годежен пръстен с опалИскате ли да направите запомнящ се жест към дамата на сърцето си? Искате ли да и предложите брак с пръстен, който тя със сигурност ще хареса и от който ще е истински очарована? Защо тогава не подарите на любимата си пръстен с опал?

Опалът е един от най-обичаните от жените камъни. Проучвания показват, че независимо какъв вкус за бижута имат дамите, опалът се харесва почти на всички. Причината е много проста – този камък е изключително интересен като цветове, отенъци и игра на шарките.

Хубавото тук е, че имате много голям избор, а цените варират в граници, които е трудно дори да си представите. Така например ако разполагате с неограничени финансови възможности, тогава можете да намерите за годеницата си дори и опали, чиято цена надвишава тази на диамантите. Ако обаче парите ви притесняват и имате по-ограничен ресурс, тогава можете да намерите за любимата си някой не толкова скъп тип опал.

Хубавото е, че някои опали са на по-достъпни цени, но все пак си остават много красиви и пленяващи, а причината за по-ниската цена много често се корени просто в това, че съответния сорт опал се среща много по-често.

Традиционно най-скъпи са черните опали, защото са най-редки, но ако не сте толкова заможни, че да купувате такъв на приятелката си, то винаги можете да откриете по-икономически удобна възможност.

А с какъв метал да съчетаем опала?

Ако сте избрали да купите на своята любима годежен пръстен с опал, може би се чудите с какъв метал да комбинирате този красив камък. Тук няма как да отречем, че опалът се съчетава безупречно с всеки един благороден метал, независимо дали става дума за злато, сребро, платина и паладий.

Ако трябва обаче да се спрем на един метал, който да допълва опала до съвършенство, то трябва да се спрем на розовото злато. Причината за тази толкова успешна комбинация е тази, че опалът е един от най-нежно изглеждащите камъни, а розовото злато е най-нежно изглеждащият метал, което ги прави много добре балансиращи се когато от тях е изработено едно бижу, в случая годежен пръстен.

Така че ако ви предстои този специален момент, независимо дали планирате да се случи в компанията на ваши приятели или роднини или пък на саме с любимата ви, този избор ще помогне да изживеете удоволствието да видите на нейното лице радостта, която момичето ще изпита виждайки този красив накит.