Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Декоративната козметика за несъвършенствата по кожата

Декоративната козметика за несъвършенствата по кожатаЩе разгледаме продукти от декоративната козметика, които са наистина като бяла магия – отстраняват несъвършенствата по кожата на лицето и придават страхотно сияние на тена ви.

Коректор

Основната задача на този продукт е съвършено да прикрие несъвършенствата по кожата ви. За разлика от обикновения фон дьо тен или тоналния крем, коректорът има по-плътна текстура и е максимално наситен с маскиращи пигменти. В зависимост от основния им цвят, ефектът е различен. Например жълтият коректор отлично ретушира синкавите кръвоносни съдове, а зеления маскира зачервяването.

За неутрализиране на тъмните кръгове под очите е подходящ жълто-оранжев коректор, с пъпчиците пък отлично се справя продукт със синя или бежова основа. А за визуално отстраняване на бръчиците в ъгълчетата на очите помага коректор, който е с 1 тон по-светъл от фон дьо тена ви и освен това съдържа светлоотразяващи частици.

Съвременните коректори не само тушират кожните несъвършенства, но и осигуряват грижа за кожата. Например, коректори с екстракти от морски водорасли намаляват подпухването под очите, със салицилова киселина — отстраняват обривите, с масло от жожоба – придават мекота и гладкост на кожата, а с витамините С и Е – забавят процесите на стареене.

Sephora Brightening Concealer

Коректор-писалка, снабден с тънка четка, който идеално прикрива тъмните кръгове и отстранява признаците на умора. Съдържа витамини Е и С, пептиди, серамиди и други съставки, които намаляват подпухналостта и минимизират фините линии и бръчици.

Хайлайтер

Предназначението на този продукт (от англ. highlight – осветявам) е да придаде естествено сияние на кожата. Ефектът се постига преди всичко благодарение на светлоотразяващите частици, включени в състава му, а не на плътността на текстурата.

Това козметично средство се препоръчва преди всичко за вечерен и празничен грим или за бързо отстраняване на следите от умора. Просто нанесете малко хайлайтер под веждите, в средата на челото, отстрани на носа, над горната устна и на брадичката и се наслаждавайте на мигновеното преобразяване. От казаното дотук следва, че хайлайтерът може да се използва за подчертаване на отделни черти на лицето. Продуктът изсветлява областта, в която е нанесен, придава по-голяма изразителност на лицето и отвлича вниманието от несъвършенствата.

Днес ще откриете хайлайтери под формата на крем или компактна пудра, течен или прахообразен. Кремообразните продукти са подходящи за жени с нормална или суха кожа. Хайлайтерът с пудрена текстура има леко изсушаващо действие, затова се препоръчва на жени с мазна кожа. Имайте предвид, че този грим продукт се използва за подчертаване на красивите черти на лицето, а не за маскиране на несъвършенствата. Как и къде да нанасяте хайлайтера? Обикновено се нанася на скулите, в областта на околоустния и околоочния контур и други зони, които след като бъдат изсветлени, скулптират лицето и му придават изразителност и жизненост.

Artdeco Highlighter Powder

Хайлайтер с пудрена текстура и 3 разкошни нюанса за перфектно скулптиране на лицето.