Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Да свалим години с подходящ грим

подходящ гримКакво ли не правим ние, жените, в желанието си да надхитрим неумолимия ход на времето и да съхраним младостта и красотата си. От лазерното или IPL подмладяване през инжекциите с ботокс и хиалуронова киселина до естетичната хирургия – съвременната медицина и козметология предлагат разнообразни методи за запазване на младежкия вид. А всъщност има и друг, лесен начин да скриете истинската си възраст.

Много гримьори са на мнение, че да се изтрият няколко години от лицето е напълно възможно и с подходящ грим. Още повече, че в момента на козметичния пазар можете да откриете грим продукти, които осигуряват не само съвършен макиаж, но имат и хидратиращо, успокояващо, предпазващо и не на последно място – изразено anti-age действие.

Равномерен тен на лицето = минус 6 години

Перфектно можете да изравните тена на лицето си, да заличите фините линии и бръчици и да създадете ефект на сияйна кожа с помощта на коректор, най-добре със светлоотразяващи частици и с половин тон по-светъл от кожата ви. Достатъчно е внимателно да го нанесете на „сенчестите” участъци (отстрани на носа, на назолабиалните гънки, под очите, в центъра на брадичката), без напластяване. Колкото до пудрата, най-подходяща е многоцветната (пресована или под формата на разноцветни топчета).

При смесване на различните оттенъци се образува разкошен цветен воал, който не само чудесно изравнява тена, но отлично прикрива несъвършенствата по кожата и добавя естествено сияние.

Ако ползвате фон дьо тен, то обърнете внимание продуктът да е с лека, ефирна консистенция. При по-плътна текстура е възможно да се откроят фините бръчици.

Релефни скули = минус 5 години

За да оформите правилен релеф на лицето, трябва да нанесете ружа с широка четка на най-високата част на скулите, без да се доближавате към назолабиалните гънки. Така ще избегнете подчертаването на тези гънки и съответно няма да си прибавите излишни години. Препоръчително е ружът да бъде решен в естествената гама – нежнорозово и прасковено. Избягвайте руж, който съдържа оранжеви или кафяви пигменти – веднага ще прибави минимум пет години към истинската ви възраст.

Можете да нанесете прасковен или нежнорозов руж не само на скулите, но и малко под веждите – по този начин ще придадете на лицето си естествен свеж вид.

Обемни устни = минус 4 години

Основен инструмент за постигане на обем е моливът за очертаване на устния контур. Моливът за устни фиксира червилото и не му позволява да се разтече и да попадне в малките линии. Очертаването на контура започва от центъра на горната устна като внимателно се движи моливът към ъгълчетата. Долната устна се очертава обратно – от ъгълчетата към центъра.

Нанесете пунктирна линия, която съвсем малко излиза от естествения контур на устните ви. След това плътно очертайте така създадения нов контур. С помощта на четчица внимателно нанесете червилото. Цветът му трябва да е еднакъв с този на молива за устни. Подходящи са натуралните оттенъци – розово и прасковено.

Много тъмните тонове, както и червеното червило не само визуално намаляват устните, но придават на лицето излишна сериозност и подчертават назолабиалните гънки.

Идеални вежди = минус 3 години

За да определите идеалната форма на веждите си, е добре да се обърнете към специалист, който ще ви „конструира” безупречна извивка. Разбира се, можете и сами да я създадете пред огледалото, следвайки класическата английска схема.

Поставете вертикално молив в края на ноздрата – точката, в която докосва челото е началото на веждата. Мислено пуснете вертикална линия от средата на веждата към зеницата на окото, за да определите най-високата точка. За край се приема точката, в която веждата се пресича с линията, идваща от центъра на долната устна към външния ъгъл на окото.

Цветът на веждите също има значение, особено ако боядисвате косата си. Например, препоръчва се брюнетките да избират молив за вежди в черен или в цвят графит, а блондинките – в пепеливо-кафяви нюанси. Правилото е: колкото по-тъмни са косите ви, толкова по-тъмен молив за вежди е добре да използвате.

Извити мигли = минус 2 години

Можете да постигнете такъв ефект не само с помощта на щипци за извиване на миглите или с изкуствени мигли, но и с подходяща спирала. Трябва да я нанасяте не с обичайното движение отдолу нагоре, а по диагонал – от вътрешния ъгъл на окото към външния.

Обърнете повече внимание на външните ъгълчета – миглите в тази зона се „обработват” не само с цялата четчица, но и с края й. Колкото до цвета на спиралата за мигли, най-подходящ е тъмнокафявият, тъй като подчертава мекотата и изразителността на погледа. Трябва да се откажете от черния цвят – придава строгост на чертите на лицето, както и от атрактивните зелен, син или лилав – изглеждат неестествено.

! Не нанасяйте спиралата на долните мигли – това подчертава тъмните кръгове под очите и придава уморено изражение на лицето.