Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Да се сдобием с перфектни ръце

перфектни ръцеПерфектната ръка е атестат за грижите, които сме склонни да полагаме за външния си вид. За много мъже тя е една от най-изкусителните части от женското тяло. Време е да се сдобием с идеало изглеждащи и поддържани ръце. Канадските специалисти – козметици и дерматолози, ще ни помогнат да го правим благодарение на шест ценни съвета.

1. Да не забравяме да поддържаме ръцете чисти. Необходимо е да се мият редовно, с подходящ сапун или измиващ гел. Водата трябва да бъде хладка. Те се измиват навсякъде – до китките, между пръстите. Ако поддържаме по-дълги ноктите, можем да ги почистваме веднъж дневно по следния начин: с чиста четка за зъби, натъркана със сапун, с която обираме под тях под течаща вода.

2. Нежно подсушаваме ръцете след измиване, оставяме ги леко влажни.

3. Веднъж дневно е добре да масажираме ръцете поне около пет минути. За целта можем да използваме лосион за ръце, който втриваме в кожата с леки масажни кръгообразни движения.

4. Употребата на подхранващи кремове връща жизнеността и мекотата на кожата на ръцете. 

5. Добре почистените нокти са задължителни за перфектната визия на ръцете. Дори да носим ноктите къси, те винаги трябва да бъдат оформени и със загладени ръбове.

6. Маникюрът е препоръчителен. Нека придадем цвят на ноктите; дори и да са с безцветен лак, добре е да го има. Между отделните лакирания може да даваме по няколко дни „отдих“ на ноктите. Подхранващите нокътната плочка продукти също са препоръчителни.

Това са съветите, които канадските професионалисти отправят към нас. Те са лесни и приятни за изпълнение, така че… нищо не губим, ако им се доверим.