Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Чанта клъч – must-have на сезона

Чанта клъчКлъч моделите присъстват задължително сред аксесоарите на съвременната жена. Предложенията за тази година са ярки, оригинални, разноцветни и с интересни подробности. От допълващ тоалета аксесоар с второстепенна роля, чантата се превръща в силен, доминиращ акцент.

Клъч е плоска чантичка, носена в ръка. Името й произлиза от английската дума clutch – «хващам», «обхващам». Действително тя се обхваща лесно с ръка. Предназначени са както за ежедневието, така и за вечерни партита. Съществуват в множество разновидности – мини и макси варианти.

Обемни

Времето на миниатюрните клъч-предложения отмина. През годината ще бъдат актуални по-големи – като лист А4, които силно се открояват на фона на основния тоалет. В тези чанти се събират доста неща и не е нужно да се ограничавате само с мобилен телефон и дебитна карта. Съветваме ви да избирате модели в неутрални цветове – черни, бежови, сиви.

Плетени 

Подходящи за пролетта и лятото. Идеално допълнение за актуалните дантелени и плетени рокли. Плетени аксесоари присъстваха в колекциите на Prada, Dolce&Gabbana, Alberta Ferretti, Proenza Schouler и др. законодатели на модата.

Ярки цветове 

Разнообразните принтове успешно се прехвърлиха от саката и роклите върху чантите: черно-зелените петна на Marni, веселите бели точки върху червен фон на Comme des Garçons, цветната графика в стил ар деко от Fossil, роантичните пеперуди от Accessorize.

С дръжка – верижка

Символ на изисканост и добре изграден вкус. Предложеният от Коко Шанел клъч не е загубил популярността си до днес. Верижката в тазгодишните модели е по-обемна и значително по-ефектна – Milly, Mango, BCBG Max Azria, Emilio Pucci, DKNY, Michael Kors залагат на това решение. Прекрасен ориентир за елегантни дами.

Змийска кожа 

Змийският принт задълго задържа позициите си на подиумите. Оригинални модели демонстрират в новите си колекции Michael Kors, The Row, Fendi, Gucci, Anya Hindmarch. Модната къща Reed Krakoff представи необикновен вариант на клъч от кожа на водна змия – с по-меко и неутрално излъчване.