Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Борба с килограмите? Една добра идея

Борба с килограмитеАко не полагаме грижи за тялото си, то отслабва, мускулният тонус намалява и се натрупва нежелана мазнина. Разбира се, диетите, спортът, джогингът, аеробиката поддържат фигурата ни в отлично състояние, но много често деформациите на силуета и варирането на теглото е резултат от хормонален дефицит. В този случай, след правилно хормонално лечение и здравословно хранене е възможно да се разделите с няколко килограма в рамките на 1-4 месеца.

Диета и спорт

За да отслабнете с повече от 20 килограма обаче, трябва строг режим: пълен отказ от кафе, газирана вода, алкохол, тестени, захарни и млечни продукти, задължителни занимания със спорт поне 3 пъти седмично. Освен това е препоръчително да кажете сбогом на стреса, редувайки работа с пълноценна почивка, при това без мъчителен отказ от храна. Само при комбинацията на всички тези фактори тялото ви ще стане стройно, а мускулите ще имат тонус.

А при целулит?

Призракът на целулита неотстъпно следва много жени. При целулит мазнината се натрупва върху бедрата, кожата започва да прилича на портокалова кора. Каква е подходящата хормонотерапия? Инжектирането на андрогени ще заздрави мускулите на бедрата, а  редовните инжекции с хормон на растежа ще хидратират портокаловата кожа, при което мастните натрупвания ще се редуцират. Няколкомесечното лечение обикновено  води до обнадеждаващи резултати.

Силата на хормоните

Преди началото на хормонотерапията е препоръчително да се спазва диета, която намалява секрецията на инсулин, хормон, предизвикващ мастни отлагания върху бедрата. Оптималната диета включва изобилие от плодове (приети отделно, без да се комбинират с друга храна), зеленчуци, известно количество месо, мазнини, които не са подложени на топлинна обработка. Добре е да се избягват въглехидрати (с нерастителен произход) сладкиши, подсладени напитки и употребата на възбуждащи напитки – кафе, чай, алкохол. Физическите упражнения са изключително полезни.

Витамините, борещи се с излишните килограми, са  витамин С, витамин РР или ниацин, намаляващ нивото на липиди в кръвта. Триптофанът и  витамин С са ефикасни в комбинация с диета. Хромът е полезен микроелемент, който понижава нивото на холестерол в кръвта.