Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Болнично заведение или специализиран холистичен център – защо да изберете второто?

холистичен центърХолистичната медицина набира все повече последователи в световен мащаб и причините за този фаакт са логични – липса на адекватна помощ от страна на конвенционалната. Статистиката сочи, че 16% от населението на земята страда от депресия, а 27% от хората имат проблеми със съня.

В съвременната медицинска практика тези проблеми се лекуват основно с медикаменти, но ако не сте склонни да приемете радушно страничните ефекти на повечето лекарства, е логично да потърсите холистичен център, където ще ви предложат коренно различен подход към вашите проблеми.

Каква е философията на цялостното изцеление?

Преди да ви изтъкнем причините, заради които е по-разумно да изберете холистичен, а не стандартен медицински център, е нужно да поясним какво представлява холистичната медицина, наричана още алтернативна или интегративна? Заблудата, че на тези места лечението е поверено в ръцете на самозвани лечители и шамани е повсеместна.

Всъщност в холистичните центрове работят квалифицирани специалисти – лекари и терапевти. Разликата се състои в това, че холистичната медицина се фокусира върху изцелението на цялото, което представлява индивида, а именно – съвкупност от тяло, психика и емоционалност.

Холистичният лекар ще лекува едновременно вашите тяло и ум, вместо да се концентрира само върху психологичните или физическите проблеми, проявяващи се в момента. Последователите на древното учение вярват, че човешките емоции могат да бъдат повлияни от наранявания и болки в тялото и обратно.

Подходът, който ще откриете в един холистичен център може много да ви изненада ако отидете напълно незапознати с принципите и философията на учението. Терапевтите може да се насочат към съвсем различни части от тялото, от тези, свързани с вашите оплаквания, както и да ви задават въпроси свързани с личния ви живот и емоционалното ви състояние. Целта е да се коригира дисбаланса в тялото и ума.

Предимства

Предимствата на лечението в холистичен център, вместо в болнично заведение са прекалено много, за да бъдат обхванати в резюме. Първият плюс, за който ще ви информираме е цената, макар алтернативното лечение да не се поема от здравната каса. Тук липсват хирургични интервенции и манипулации, които оскъпяват всяко лечение. Същевременно се набляга на превантивните мерки, така че ще си спестите разходите не само на момента, но и в обозримо бъдеще.

Методите, прилагани в холистичните центрове нямат нежелани странични ефекти, каквито придружават почти всяка медицинска манипулация и лечебна (медикаментозна) терапия. По какъвто и начин да ви лекуват, лечението ще ви подейства общоукрепващо и тонизиращо. Ще забележите промяна в нагласата към света, като мислите ви станат по-ведри и позитивни.

Интересното е, че терапиите, предлагани в един холистичен център могат да повлияят позитивно на заболявания, които не са били адресирани. Подлагайки се на лечение за хронична болка в гръбнака, например, вие ще забележите, че и други хронични състояния постепенно отшумяват. Акупунктурата е един от методите, с който се подобрява работата на повечето органи и системи в тялото.

Вие имате избор. Това е един от многото аргументи, с които холистичната медицина печели последователи. Пациентите в центровете за алтернативно лечение имат право да отхвърлят предложената им терапия или да поискат тя да се замени с нещо различно. Подобен сценарий, всъщност много рядко се реализира, защото холистичните лекари разговарят със своите пациенти. Това им дава възможност да разсеят у тях всички страхове, притеснения и предразсъдъци.