Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Аварийни ключарски услуги – каква е разликата, когато са предоставени от професионалист?

Аварийни ключарски услугиВероятно сте чували фразата: „услугите на ключар са твърде скъпи, за да ги използвам”, казани от човек, който наистина не е използвал квалифицирана помощ. Бъдете уверени, че този човек просто няма ценно имущество, за което да се притеснява. Със сигурност ключалките му са стар модел и могат да се отключат с кламер, като по филмите. Кой обаче използва аварийни ключарски услуги, и има ли разлика, когато са предоставени от истински професионалист?

Как действат професионалистите?

На територията на столицата действат стотици ключари, като една част са самонаети лица, а други имат собствена фирма или работят за такава. Има и не-професионалисти. Както във всяка професионална сфера, и в ключарския занаят се подвизават самоуки специалисти, чийто учител е бил живият живот. Сред тях има и криминално проявени лица. На тях отключването на чужди врати просто им се отдава.

Разликата между професионалистите и тези, за които ключарството е просто хоби, от което се препитават е огромна. Автокрадецът ще отключи колата ви посред нощ, но от него не можете да очаквате да ви ремонтира/ подмени заключващ механизъм или да ви предостави висок клас брава на Gerda Tytan с гаранционно обслужване.

Фирмите, предлагащи аварийни ключарски услуги са се погрижили да задоволят нуждите на потребителите. Софийските компании имат фирмен филиал във всеки столичен квартал, в който не само се изработват ключови дубликати, но и се поемат спешни обаждания. Това гарантира бърза реакция – пристигане на екип в рамките на 30 минути от приемане на обаждането. Така го правят професионалистите.

Друго, характерно за професионалната услуга е адекватното действие. Не искате ключалката на входната ви врата да бъде счупена в опит за аварийно отключване, нали? Иначе не бихте плащали за посещението на ключарски екип, а щяхте лично да го направите. Адекватните действия включват избор на метод на манипулиране на заключването, съответстващ на неговия вид и сложност.

Не вярвайте на митове и легенди – ключарите отдавна не използват шперцовете, използвани от крадците. Те имат специализирана техника, а често и мастер ключ за всяка марка и серия брава, предлагана на родния пазар. Повечето фирми, предлагащи стандартни и аварийни ключарски услуги са лицензиран вносител и оторизиран сервиз на системите на утвърдените марки.

Смятате, че ключарите имат нужда да ви задържат като клиенти, затова ще решат проблема половинчато? Грешите! За хората от гилдията е въпрос на престиж да изпълнят прецизно всяка операция, така че не толкова да ги потърсите отново, колкото да ги препоръчате на свои близки и познати. За да ви докажат честните си намерения, те ще ви дадат полезни съвети как да поддържате ключалките си в изправност, за да избегнете проблемите, които са ви запознали.

Аварийни ключарски услуги се предлагат във всеки по-голям град на нашата страна, като логично броят на специалистите, опериращи в София е най-голям. Действайки в среда на голяма конкуренция, е задължение на всеки специалист да предостави най-доброто съотношение между качество на работа и цена.

Цените на професионално изпълнените аварийни операции са по-високи, но въпреки това си заслужава да ги изберете. В цената на услугата е включено професионалното обучение на майстора-ключар, скъпата и прецизна техника, която използва, качествените заключващи устройства, които ще ви предостави и сънят, от който се е лишил за да ви се притече на помощ в малките часове на нощта.