Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Ароматeрапия – красота и щастие

Ароматeрапия От древни времена ароматните масла се славят с чудодейните си свойства. Ефирните им съставки имат благотворно магическо въздействие върху човешкия организъм. Те влияят на външния вид. Те ще ви ободрят и да влеят необходимата доза енергия, от която се нуждаете, а могат и да ви успокоят и осигурят желания релакс.

Най-простият начин за използване е да добавите няколко капки във ваната си. В зависимост от търсения ефект, посегнете към това шишенце, което ще ви помогне най-добре.

Маслата могат също да се втриват. За възстановяване и хидратация на кожата използвайте масло от авокадо, което ще изглади фините линии. С прекрасно действие върху лицето, независимо от типа кожа, е маслото от жожоба.

За увредените, сухи и чупливи коси се препоръчва иланг-иланг, забележителните му свойства са установени още от красавиците през 19 век.

Домът ви ще ухае приятно, ако добавите благовонно масло във вода и пулверизирате.

В грижите за нежната бебешка кожа незаменим помощник е бадемовото масло, чиито хидратиращите и омекотяващи свойства са известни отдавна. Производителите на съвременни козметични средства често го включват в състава на продуктите си.

Ароматите на ванилия и мимозата са чудесни за релаксиращ масаж, а кардамонът и пачули – за добър сън.

Лимоновото и мандариново масло действат ободряващо, а портокаловото и анасоново са известни като антидепресанти.

Мирисът на жасмин подхожда за представителките на нежния пол, а санталът определено е за мъжете. За да разнообразите интимния си живот, втрийте в кожата си благовонни масла – роза, кедър, бор.

Ако ежедневно отделяте няколко минути за процедури с ароматни масла, бързо ще забележите промяната във вашата визия. В очите на противоположния пол ще станете още по-привлекателна, а животът ви ще се изпълни с аромати.