Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

9 лесни стъпки за по-млади очи

млади очиБръчките, тъмните кръгове и торбичките нямат шанс пред този лесен план.

1. Защитете очите през лятото. 
Търсете слънчеви очила с етикет “UV 400” и изберете такива с големи рамки, за да покрият възможно най-голямата част от лицето. Нанесете слънцезащитен крем с SPF 30 най-малко 30 минути преди да излезете.

2. Доверете се антиоксидантите. 
Всяка сутрин използвайте крем за околоочен контур с антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали, обрзуващи се под въздействие на слънчевата радиация и замърсяването. Най-добри са продуктите, сдържащи идебенон, както и екстракти от калифорнийско лаврово дърво и зелен чай.

3. Ретинол преди лягане. 
Това е вещество с доказан ефект върху производството на колаген и намаляването на бръчките. Всяка вечер нанасяйте околоочен крем с ретинол – бръчиците „пачи крак“ видимо намаляват, околоочната зона е свежа и гладка.

4. Спете върху по-висока възглавница.
Ако подпухването на очите е ваш постоянен спътник, опитайте да спите върху по-висока възглавница или просто поставете две възглавнички под главата си. Повдигането предпазва кожата около очите от натрупване на течности и подпухване.

5. Не прекалявайте с околоочния крем.
Не слагайте голямо количество околоочен крем преди лягане. Това може да доведе до парещи на сутринта очи и торбичките да станат по-големи.

6. Опитайте със стягащ крем. 
Въпреки че резултатите със стягането на кожата около очите не са впечатляващи, все пак има козметични продукти, които са доста ефективни. Опитайте кремове, съдържащи растителни екстракти и ботоксподобни вещества, които леко лифтират околоочната зона.

7. Запълнете бръчките. 
При дълбоки и врязани бръчки в зоната на околоочния контур е препоръчително да се запълнят с хиалуронов филър.

8. Действайте като професионалист. 
Замаскирайте тъмните кръгове с коректор. След това нанесете сенки с жълта основа, ако кръговете са тъмни, или с прасковена, ако са кафяви.

9. Подути очи?

Забравете светлите, тъмните и блестящите кремообразни сенки за очи. Използвайте матови сенки, малко по-тъмни от кожата ви. Нанесете ги върху веждите, както и в основата на миглите. Това ще направи подпухналостта по-незабележима.