Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

31 идеи за прически

идеи за прическиВдъхновете се от тези прически. Те са свежи, секси и подходящи за всяка жена.

1. Готина опашка-плитка. Използвайте гел и четка, за да си направите конска опашка. Затегнете я в основата и вържете с ластик, сплетете опашката на плитка, и също вържете края с ластик. Добър избор за купон, защото изглежда добре в съчетание с коктейлна рокля.

2. Опашка на тила. Това е най-лесната и най-секси опашка. Разделете косата си по центъра на главата с гребен. Съберете косата в темето, като я вдигнете над ушите и я разрешете. Леко отдръпнете косата около ластика (но не я издърпвайте цялата), ако искате да създадете обем в задната част на главата. Използвайте и малко гел.

3. Секси вълни. За да изглеждате като сърфистка единственото, което трябва да направите, е да сложите малко спрей и приставка за сешоара. Напръскайте обилно косата си със спрей за изправяне на коса, тогава изсушете с приставка, разпръскваща косите на всички страни. За права коса използвайте приставката на сешоара вместо маша, тогава нанесете лака. (Между другото, може да използвате и солена вода за постигане на този ефект – действа).

4. Закръглен бретон. Дългите коси са невероятно красиви, не ни разбирайте погрешно, но подобряването на вида с рязко отрязване добавя драматизъм към правата коса. Питайте фризьора. Прическа, която се закръгля по раменете има силно въздействие. Страните и тилът са леко подрязани и придават небрежен вид. За да се постигне този ефект, издърпайте краищата настрани и използвайте спрей, за да постигнете твърда и окръглена форма.

5. Леко вълнение. Чупливата коса изглежда прекрасно, наистина. Искате ли да имате такава прическа? Ако косата е естествено чуплива само я оставете на сешоара. После използвайте четка, за да разделите къдриците и да придадете обем.

6. Мини Помпадур. Не всички кокове изглеждат еднакво и този е много по-изтънчен. За да се постигне този ефект, хванете част от косата между слепоочията и я тупирайте в корените за създаване на височина. Пригладете косата с пръсти и я завържете в центъра на главата. Останалото оставете на воля.

7. Висок кок. Ключът към красивия кок е текстурата. Докато сушите косата, направете с ръце конска опашка на темето. Тупирайте цялата опашка и я оформете в хлабав кок, като го фиксирате на мястото му. Завършете процедурата със спрей.

8. Секси разчорлване. Тази прическа добавя повече обем към по-късата коса. За постигането на този ефект се препоръчва да се накъдрят кичури по 4–6 см. Изсушете косата на темето с топлата струя на сешоара и след това пуснете косата. Използвайте пръстите си, за да издърпате кичури и завършете с фиксиращ спрей.

9. Гладко и право. Обичаме този бляскав стил, но постигането му изисква известно търпение. Независимо дали косата е права или чуплива, вземете преса за изправяне на коса и захванете кичури от 5 см. Използвайте гребен за останалата част и напръскайте със спрей около корените. Завъртете косата зад едното ухо и я фиксирайте с фиба.

10. Завийте с шал. Големите, меки вълни придават на този стил романтични чувства. Ако косата е права, завийте я на части на осморки с маша. Направете централна част и издърпайте косата в дълга конска опашка и я закрепете с ластик. Използвайте четка за опашката и я увийте с цветен шал.

11. Повдигане с аксесоари. Изглеждащият обикновен кок изведнъж се преобразява, когато се добави артистично направен гребен или фиба. Плъзнете косата надолу и зад едното ухо, така че то да не се вижда в анфас. Това е добро решение, ако ще слагате обеци.

12. Рошава. Блясъкът и цветът не е единственият начин да играете с открити карти, леко разчорлените краища са неустоимо готини. Използвайте спрей за обем в корените, изсушете косата с гребен, като я оставете малко влажна, това ще начупи кичурите. Използвайте пръстите си, за да разрошите около корените.

13. Очертани къдрици. Някои неща в живота е трудно да бъдат очертани. Това не важи за къдриците. Започнете с покриването им с овлажнител, после ги изсушете с приставка за обем, като в същото време навивате кичурите. Прибавете и спрей за повече блясък.

14. Завръщане към 60-те. Използвайте ролки, за да разделите косата на 5-6-сантиметрови кичури, като краищата са изпънати назад. Изчакайте 15 минути, тогава използвайте четка, леко тупирайте предната част, приберете косата към темето и я закрепете.

15. Хлъзгав завой. Тази на пръв поглед лесна прическа е приказно красива. Първо, отделете голяма част от косата, после нанесете гел, за да я пригладите. Използвайте четка, за да направите конска опашка. Разделете опашката на две части и ги намажете обилно с гел. Колкото е по-влажна, толкова е по-добре, твърдят експерти. Завъртете двете части, така че краищата им да се припокрият и ги закрепете с ластик. Събраните опашки ги съберете при скалпа и използвайте фиба.

16. Перфектна вълна. Плажната визия има своето място, но тези перфектни вълни могат да бъдат направени с повече шик. Препоръчва се използването на маша за къдрене. Нанесете на суха коса подходящ гел, после оформете 4-сантиметрови кичури с топла маша, като къдриците слизат под ушите. Прокарайте леко пръстите си през косата и използвайте спрей за блясък.

17. Къси къдрици. Тънките топли ролки ще придадат обем до раменете и секси „подскачащи“ спирали. Хванете няколко 2-сантиметрови кичура, сложете ролка с диаметър 1 см при корените. Изчакайте 15 минути, тогава разрешете леко с четка.

18. Елегантна конска опашка. Подходяща е за права коса. Отделете по-голямата част от косата и я напръскайте обилно със спрей за блясък. Захванете останалата част към основата на главата и я закрепете с ластик. Завийте част от нея с лента.

19. Странична плитка. Тази прическа има страхотен ефект. Издърпайте назад косата и я изместете към една от страните на врата, оставяйки кичурите около лицето да паднат свободно. Започнете да оформяте плитки и ги завържете. Направете същото с малка част от косата в краищата и използвайте фиба за да ги закрепите.

20. Микс. На пръв поглед тази опашка е обикновена конска опашка. Но ако погледнем отблизо, това всъщност е микс от 2 различни тенденции. Горната част е гладка, а опашката – разрошена. Нанася се гел на горната част на главата, после с четка се оформя конската опашка. Тя се обработва с преса за изправяне на коса и се слага малко спрей. Разделете двете части с ръце и ще изглеждате страхотно.

21. Нов кок. Направете конска опашка малко по-ниско от средната част на тила, след това разрошете косата. Завъртете я веднъж и я завържете. Кокът трябва да бъде фиксиран на 4 см под тила. Това е конусовидна прическа и ще приличате на балерина. Леко разрошете кока с ръце и ще придадете въздушен обем на прическата.

22. Взрив от обем. За да се постигне голям обем, прокарайте малко гел през влажна коса, след това я изсушете като използвате кръгла четка. Завъртете кичурите около четката, като придържате всеки за няколко секунди. Изсушете напълно. Намажете на пръстите си с гел и го нанесете по крайчетата на косата.

23. Очертани вълни. Обемни и леки вълни ще ви превърнат в старлетка от 40-те. Разделете сухата коса на две части, завийте кичури от 2 см, като използвате маша и изчакайте косата да изстине. Прокарайте четка и ще получите очертани вълни.

24. Шикозно хипи. Разделената на две коса е прическа, напомняща 70-те години, е актуална и сега. Използвайте лосион за овлажняване на косата. Разделената по средата коса изсушете като използвате четка. Изчакайте, не всичко е свършило. Пресата за изправяне на коса е на ниска температура и се прокарва по 3-сантиметрови кичури.

25. Скачаща конска опашка. За да приличате на мажоретка, се препоръчва косата да се раздели на две откъм бретона, след това да използвате спрей за блясък. Направете конска опашка във високата част на тила. Изправете косата и разрошете основата на опашката, за да придадете обем.

26. Обемна прическа. Тази фризура е донякъде радикална, но и укротена версия и е подходяща за всяко време. Издърпайте косата назад като оформите висока конска опашка, направете голяма осморка и я завържете отдолу. Използвайте и фиба за закрепване. Завържете с тънка панделка и сте готова.

27. Дребни къдрици. Те са равномерно разпръснати по цялата коса. Ако косата е естествено къдрава, използвайте пръстите си или пръчица, за да разрошите къдриците, когато са сухи. Напръскайте със спрей за блясък.

28. Лента. Добавете ярък цвят по неочакван начин – пръснете лек спрей върху суха коса, после срешете с четка задната й част. Разделете на 3 или 4 части. Завържете с лента всяка плитка в основата на врата, като свързвате краищата на лентата. Закрепете четирите плитки с ластик, повдигнете ги към тила и сложете фиба в средата.

29. Небрежна конска опашка. Прическата е бърза и лесна и не изисква задължително права коса, така че не ви е необходима преса за изправяне. Докато сушите косата си я разрошвайте с пръсти. Направете конска опашка в задната част на тила. Прокарайте четка и придайте обем. С пръстите си оформете импровизирани вълни. Завържете част от косата с ластик и го скрийте.

30. Рибена кост. Искате вещо по-интересно? Направете рибена кост, която изисква сплитане на 3, а не на 2 части. Първо разделете косата на две. После захващайте части от едната страна към другата и обратно. Сплетете цялата коса и поставете ластик. За ефект завържете плитките с шал и го използвайте като лента, за да оформите възел или арка.

31. Възлова конска опашка. Това е фризура, достойна за гръцка богиня. Отделете голяма част от косата с гребен. Захванете косата в конска опашка в задната част на главата, закрепете я с ластик и сложете фиби около ушите, за да се фиксира. За да изглежда като възел, вземете голям кичур от опашката и я завържете на няколко сантиметра от основата на врата, свързвайки краищата с ластик. Няма нужда от фиби.