Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

3 полезни съвета при избора на златни или сребърни обеци

избор на златни или сребърни обециПокупката на чифт златни или сребърни обеци е отговорна задача, независимо дали ги купувате за себе си или за подарък. Над 80% от жените носят този вид накити на ушите си, включително дами, които не обичат много да се кичат. Има ли гаранция, че един изящен и скъп артикул ще бъде подходящ за дадена жена? Категорично не, затова ще ви дадем три полезни съвета как да откриете идеалния модел за съответния човек.

Съобразете дизайна на изделието с формата на лицето

Обеците се срещат в най-различни големини и дизайни – халки, висулки, камъчета, топчета и т.н. Всеки модел подхожда на определен тип овал на лицето, затова е уместно да вземете предвид първо този показател. За квадратно лице с широки скули са подходящи дългите, продълговати бижута.

Изделията с многопластови верижки и малки скъпоценни камъни ще изгладят идеално ъглите на силуета. Не се препоръчва използването на кръгли и големи продукти. За лица с триъгълна форма с подчертана остра брадичка са подходящи обеците тип винт с малки камъчета. Дълги и обемисти модели също изглеждат добре, но не бива да избирате бижута във формата на триъгълник или с остри ъгли. Те само ще подчертаят недостатъците. Кръглоликите дами не бива да носят кръгли и обемисти обеци, но на дамите с класическо овално лице отива всичко.

Изберете камъните и метала според цвета на очите

В един от водещите онлайн магазини за бижута у нас Паладиум, ще откриете изобилие от златни и сребърни обеци, украсени с Циркони и кристали Swarovski. Кристалите са представени в почти всякакви нюанси, което ги прави чудесна алтернатива на твърде скъпите скъпоценни камъни. Изборът на цвят на камъните е добре да се базира на цвета на очите на дамата, за която са предназначени обеците.

Перлите, лунният камък и аметистът са идеални за дами със сиви очи. На тези с кафяви очи се препоръчва да носят гранат, изумруд, рубин, карнеол, тъмен кехлибар, диаманти, перли и скален кристал. Корал, рубин, аметист и тюркоаз са подходящи за жените с черни и тъмни очи. Синеоките е добре да носят накити с оранжеви, златни камъни, кехлибар, авантюрин, лазурит, червен ахат и тюркоаз. Смарагд, малахит, хризолит, ахат, тюркоаз и берил са подходящи за зеленооките красавици.

Изберете метала спрямо следните фактори

Изборът на материала на изработка също е важен при избора на подходящите обеци. На първо място, трябва да се вземе предвид дали дамата има склонност към алергични реакции при носене на определени сплави. На второ място, можете да се ръководите от следния съвет от бижутери: Сребърните продукти са чудесни за млади момичета. Те са леки и грациозни.

Сребърните украшения за уши се изработват във всякаква форма и често са декорирани със скъпоценни и по-евтини камъни. Класическо жълто злато се препоръчва за жени над 25 години. То не само подчертава естествената красота, но също така посочва статуса на съответната представителка на нежния пол.

На брюнетките златото отива повече, докато светлокосите и светлооките жени изглеждат чудесно със сребърни накити. Когато избирате материала на обеците е задължително да се ръководите и от личните предпочитания на получателя на подаръка. Някои жени не харесват злато, а други пък среброто. Има представителки на нежния пол, които вярват в магическите свойства на благородните метали и камъни, което също си струва да се обмисли.

Източник: www.palladiumbg.com