Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

10 грешки в грима, които добавят 10 години

грешки в гримаНай-големите майстори в гримирането – за това, което не трябва да правите, ако искате кожа, изглеждаща по-млада, и трикове, които наистина вършат работа.

Плътна основа

„Тежкият грим е сигурен начин да изглеждате по-възрастни, отколкото сте всъщност” казва майстор-гримьора Chrisanne Davis. Изберете прозрачна основа или цветен овлажнител и след нанасянето притиснете влажна макиажна гъба в областите, където имате бръчки, за да попиете всеки излишък. Докато максимата „колкото по-малко, толкова по-добре” може да изглежда нелогично, според гримьорката Sandy Linter „колкото повече се вижда кожата, толкова по-добре; когато е добре хидратирана, свежата кожа изглежда много по-млада, отколкото явно прикрития тен”.

Прекалено светла основа

Основа, която е по-светла от естествения цвят на кожата, излишно подчертава фините бръчки. „Дори ако имате кожа като слонова кост, трябва с възрастта да преминете към по-топли тонове” казва Linter. Преминете към оттенък, който е с един или два нюанса по-тъмен с луминесцентни частици. „Леко отразяващата формула прави кожата да изглежда блестяща” казва Davis.

Плътен коректор за тъмни кръгове

Кожата под очите става по-тънка с възрастта и кара дебелото покритие да изглежда като втвърден бетон. Нанасяйте коректора леко, като използвате четка. „Четката разпределя цвета по-равномерно” казва Linter. И нанасяйте само върху тъмните участъци, не под цялото око.

Пудра за лице върху бръчките

„Пудрата е добра, за да намали лъщенето около носа и брадичката, но върху другите части на лицето тя излишно подчертава бръчките и кожата може да изглежда прекалено суха” казва Linter. Linter слага пудра на клиенти над 40-те само когато знае, че ще ги снимат професионални фотографи (лекият полупрозрачен слой помага да се избегне яркия блясък), но дори и тогава се спазва едно твърдо правило: напълно се избягва зоната около очите.

Руж върху ябълките на бузите

Той привлича вниманието върху увисналата кожа. Вместо това нанесете цвят върху най-високата част на скулите, не прекалено близо до носа, и го изтеглете нагоре с четка, която е достатъчно голяма, за да покрие цялата скула. Пропуснете също и драматичните кралски нюанси: „Цвят на вино и канела само ще ви направят да изглеждате мрачни и мършави, ако сте слаби, или клоунски и груби, ако не сте. Неутрално розов цвят разкрасява всички тонове на кожата и наистина я озарява.” казва Linter.

Мигриращо червило

С възрастта естествената линия на устните може да избледнее, което прави червилото по-податливо на разтичане и размазване. „Очертаването им с един от новите светли моливи за устни може да помогне цветът да се задържи„ казва Davis.

Основно червило

Ярките цветове, тъмните сенки и всякакви метални или преливащи се нюанси са прекалено тежки за изтъняващите устни. Изберете вместо тях неутрални розови тонове. И помислете да смените червилото с прозрачен гланц, той ще придаде допълнителна пълнота на устните.

Туш върху долните мигли

Той подчертава „пачите крачета”. И тъмните кръгове. И въобще като цяло изглежда зле. Нанесете върху горните си мигли най-черния черен туш, който можете да намерите – „той ще направи бялото на очите ви да изглежда по-чисто и бяло” казва Linter. Той също е най-доброто за избягване на суперплътните нанасяния, при които миглите се слепват. Миглите стават по-сухи с възрастта, поради което тушът се слепва и се рони върху лицето. И не забравяйте вашата извивачка за мигли. „Извиването на миглите е най-лесното нещо да направите очите си да изглеждат по-големи – и следователно по-млади” казва Davis.

Молив или очна линия върху долните клепачи

Тя прави очите ви да изглеждат по-малки и подчертава тъмните кръгове. Прилагайте я върху горните клепачи – и удебелявайте линията към външните ъгли, където с възрастта се появява тенденция към провисване.

Блестящи сенки върху външните ъгли

Малко блясък разкрасява и предпазва грима на очите да не изглежда прекалено силен, но върху външните ъгли той подсилва всяка фина бръчка. Ограничете блясъка и искренето във вътрешните ъгли, центъра на клепачите и точно под веждите.