Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Съвети за използване на сенки за очи

сенки за очиСенките са страхотен грим продукт, с помощта на който моментално можете да придадете дълбочина и загадъчност на вашия поглед. Изумителната игра на цветове и нюанси подарява на очите особена светлина, чувственост и изразителност. А прилагането на различни техники на нанасяне позволява всеки ден да изглеждате по нов начин.

Днес на козметичния пазар ще откриете голямо разнообразие от сенки – сухи, течни, кремообразни или под формата на стик, представени в изключително богата цветова гама. Във формулата им са включени хидратиращи, подхранващи и антиоксидантни съставки, които се грижат за нежната кожа на клепачите. Сенките се нанасят с лекота, не се събират в гънките на клепача, не предизвикват раздразнения и осигуряват дълготраен ефект. Цветът е богат, равномерен и устойчив благодарение на съдържащите се минерални пигменти, пудри и силикони.

Дуото сенки за очи е най-удобната за ползване палитра. Два допълващи се цвята в подходящата гама – какво по-практично?

Тази палитра заема малко място в козметичния ви несесер и сенките се изразходват равномерно. Обикновено при по-голяма палитра се ползват един или два цвята, а останалите нюанси стоят непокътнати с месеци. Практични са и единичните сенки за очи, особено когато залагате на любимия си цвят.

Основни правила

Преди да започнете с грима на очите, нанесете база за сенки, която изглажда фините линии и неравностите по клепачите, овлажнява и гарантира дълготрайност на макиажа. Някои гримьори препоръчват след базата да се нанесе много фин слой прозрачна прахообразна пудра.

Когато нанасяте сенките на горните клепачи, леко накланяйте главата си назад – не само ще виждате по-добре, но така си осигурявате абсолютно равномерно покритие.

Ако смесвате различни цветове сенки, разнесете линията между тях с чиста четчица.

В случай че сте прекалили със сенките, можете да отстраните излишното количество или да приглушите цвета, като нежно прекарате по клепачите памучно тампонче.

Сенките се нанасят на равен слой, като се започва с лек оттенък и постепенно се увеличава интензивността на цвета.

Визуални корекции

С помощта на сенките можете визуално да коригирате различни недостатъци, да придадете изразителност на погледа си и да подсилите очарователното си излъчване.

Ако очите ви са близко разположени – придайте цветен акцент на външните ъгълчета на очите, а на вътрешните нанесете малко светлобежово или бяло.

При раздалечени очи – на горния клепач нанесете светли сенки с перлени частици и прекарайте тънка тъмна линия над миглите.

За да увеличите визуално очите си, използвайте блестящи светли сенки и забравете за матовите тъмни оттенъци и прецизния очен контур.

Разнасяйте сенките само в посока нагоре към веждите, иначе погледът ви ще изглежда прекалено строг.

При изпъкнали очи използвайте тъмни сенки. Очертайте контура на долния клепач с черен молив за очи. На горния клепач нанесете неутрален оттенък, а след това с фина четчица малко количество от тъмните сенки.

За да намалите визуално много големите очи, ползвайте два вида сенки – тъмни и светли. Във вътрешните ъгълчета на очите нанесете тъмни сенки, а от средата на клепача – светли.

Избор на цвят

Ако ви е трудно да определите какъв цвят сенки най-много ви подхожда, изберете оттенък, близък до цвета на очите ви. На много жени подхождат и контрастните тонове, които създават необичайни съчетания с цвета на очите.

А ето и някои от правилата за избор на цвят:
*) На брюнетките подхождат нежносиньо, зелено, цвят слонова кост.
*) Блондинките могат да се спрат на бежово-кафяви, виолетови, тъмносини сенки.
*) При смугла кожа са подходящи виолетово, розово, прасковено.
*) Сивият цвят в различните му нюанси подхожда на всички жени, особено за вечерен грим.
*) За бизнес дамите се препоръчват светлобежови сенки. Ярките тонове са недопустими в деловия макиаж.

Финален щрих

Ако природата не ви е дарила с плътни и дълги мигли, не се притеснявайте – решението е изкуствени. Магнетичният ви поглед ще бъде още по-неустоим с това скрито оръжие за красота. Миглите се закрепят с помощта на специално лепило, а има и самозалепващи се. Може да се използват многократно, а измиването им от лепило или от спирала е много лесно с обичайните козметични средства за разгримиране.