Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Почистете дома си лесно

Почистете дома си лесноВсяка домакиня се сблъсква с редица проблеми, когато домът  трябва да се почисти. Понякога дори скъпите препарати не помагат и търсите други начини. Вижте някои нетрадиционни методи, с които можете да отстраните мръсотията.

Мръсна микровълнова фурна – сложете чиния с вода и резен лимон в микровълновата и оставете да заври.Изчакайте, докато има достатъчно пара, след това отворете вратичката и почистете отвътре с влажна кърпа.

Мазни тигани – към водата, с което миете, прибавете супена лъжица оцет. Така ще отстраните мазнината много по-лесно.

Мръсни тенджери – сварете кока-кола в тенджерата. По този начин засъхналата или загоряла храна, ще се почистят без големи усилия.

Форми за лед – потопете ги в оцет, който ще бързо ще разгради твърдите натрупвания.

Петна по килима – излейте малко газирана вода върху петното и търкайте с гъбичка. След това попийте с кърпа.

Петна от вино – изсипете достатъчно количество готварска сол върху лекето. Тя би трябвало да премахне упоритото петно.

Замърсена кана за кафе – напълнете каната с кока-кола и оставете да престои поне 12 часа. След това просто измийте съда от кока-колата и ще видите разликата.

Рисунки с молив по стените – случва се често при семейства с малки деца. Нагрейте със сешоар надрасканите стени и след това почистете с кухненска хартия.

Кошче за боклук – то попива неприятните миризми. За да го освежите, можете да използвате лимонов сок. Оставете да престои до половин час и след това го изплакнете.

Глинено гърне – то се цапа много повече от другите съдове за готвене. Напълнете го със сапунена вода и варете на силен огън за един час.

Мръсни стъклени чаши – напоете гъбичката с оцет и почистете.

Всичко това можете да направите в домашни без да давате излишни пари за скъпи почистващи препарати. Ще се учудите колко лесно можете да премахнете мръсотията в дома, използвайки основно неща, които вече имате в кухнята.