Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Плюсовете и минусите на козметиката с моментален ефект

козметиката с моментален ефектЗа да изглеждате добре, в днешно време съвсем не е необходимо да прилагате много усилия. Повечето козметични производители предлагат специални средства с моментален ефект, които правят чудеса с вашата кожа и коса.

Средства против бръчки

Вълшебните серуми, кремовете с колаген, маските с моментален лифтинг ефект отлично тонизират и подмладяват кожата. Експресните средства против бръчки стимулират производството на колаген и имат подхранващо действие, насищат кожата с микроелементи и минерали.

Ефектът от тези средства обаче е недълготраен – обикновено около 12 часа. Те са подходящи в екстрени ситуации, когато спешно се нуждаете от приятна визия.

Използва се преимуществено при зряла кожа и при по-млада, но с изразени признаци на преждевременно стареене. Препоръчително е да се направи едномесечен курс, след което може да се повтори след три до четири месеца.

За красива коса

Специалните експрес маски могат за 5-10 минути да придадат здрав и привлекателен вид на косите, които стават сияещи, меки, послушни и пищни. Разбираемо е – моменталните средства ги овлажняват и подхранват максимално. Но тук също ще повторим, че задължително трябва да прочетете внимателно инструкциите преди употребата им и да спазвате препоръчителното време за престой.

Шампоаните «2 в 1» също се отнасят към категорията средствата с моментален ефект. Те са изключително удобни при командировка или по време на почивка. При последователното използване на шампоан и балсам обаче, косата ви ще получи повече полезни вещества. Ето защо в ежедневието си е по-добре да употребяваме обикновени некомбинирани продукти.

Средствата против акне

Неприятните пъпки се появяват винаги в най-неподходящия момент. Тогава прибягваме към бързодействаща козметика, която да ни отърве от досадния проблем – специални моливи, кремове, гелове, средства за почистване и салфетки. Основната им цел е бързо да отстранят акнето. Те не лекуват причините на неговата поява. Всички козметични продукти от този вид имат странични ефекти – появяват се раздразнения, зачервявания по кожата, сухота.

Използвайте ги върху точно определената зона, за да не травматизирате здравите места. Задължително се информирайте за съставките и предпочитайте козметика, която не съдържа спирт.

Декоративната козметика

Какво да правим, в случай че не желаете да използвате продукти с моментален ефект, а пък трябва да изглеждате перфектно?

Насочете се към декоративна козметика, чието действие ще е подобно. Качественият фон дьо тен ще изравни тена на лицето и ще му вдъхне свежест. Специалното червилото, стимулиращо производството на колаген, придава плътност на устните и  ги прави неустоимо съблазнителни.

Спиралата, която увеличава обема на ресниците, внася магия в погледа ви.