Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Перфектната стойка – как да я имаме?

Перфектната стойкаДа притежаваме перфектна стойка не е лесно, но пък е един неподражаем атестат за нашето самочувствие, който ни придава благородство и ни прави по-привлекателни. Често според начина, по който вървим, сядаме, седим или… просто се навеждаме да си оправим обувката, хората си съставят определена представа за нас.

И така, да се върнем на основното, а именно – как да си осигурим идеална стойка. Британски специалисти са разработили специален план, следването на който значително може да подобри стойката ни. Нека запомним полезните им съвети и, най-важното, се опитаме да ги спазваме. Резултатът приятно ще ни изненада.

1. Застанете пред огледалото и се опитайте да запазите чисто визуално на една линия ушите, рамената и бедрата. Направете няколко крачки. и… оттук нататък се постарайте да ходите по този начин.

2. Правете упражнения за изправяне на гърба. Съществуват много такива, а едно успешно упражнение е следното:

Изправете раменете, като отново ги подравните пред огледалото на една линия с ушите. Вдигнете ръце нагоре, изпънете ги и нека те бъдат успоредно изпънати на ушите. Свийте ръцете в лактите и с длани се опитайте да докоснете лопатките на гърба си. Задръжте за минута. Отпуснете. Повторете упражнението 10 пъти. 

3. Когато стоите изправени, дръжте краката си леко разтворени, а не плътно прилепени един до друг.

4. Вървете с леко повдигната брадичка. Нека главата ви е разположена перпендикулярно на нивото на раменете, вместо да сочи напред.

5. На стола винаги се облягайте на облегалката.

6. Дръжте ръцете свободно пуснати до тялото.

7. Винаги се превивайте в колената, а не в кръста, когато ви се налага да вдигнете нещо от земята.

8. Ако носите нещо само в една ръка, то сменяйте ръцете.

9. Спете по гръб.

10. Винаги спете на възглавница, за предпочитане – малко по-твърда.