Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Парфюмите – минало и настояще

Парфюмите - минало и настоящеПарфюмите в миналото

Предполага се, че зараждането на парфюмите е било в Месопотамия преди около 3-4 хиляди години. Римляните, арабите и египтяните са тези, които са изиграли основна роля за развитието на този незаменим в днешно време продукт. Първите парфюми са се произвеждали от екстракти извличани от цветя, от плодове и от различни дървета.

В по-късните векове ислямската култура добавя подправките и билките към ароматните категории и от тогава започва модерната история на парфюмите. Арабите за първи път използват дестилацията като начин за производство, като в наши дни технологията не се различава много.

Преди 200 – 300 години във Франция за първи път се използват химически синтезирани аромати, които не използват скъпите естествени масла и така страната се превръща в основният производител на парфюми.

Настояще

Днес, парфюмерийната индустрия се е развила многократно в сравнение с миналото и обхваща целият свят. Модните къщи с висока репутация все още произвеждат скъпи дизайнерски парфюми с пленителни и дълготрайни аромати.

За разлика от миналото когато само най-богатите са можели да си позволят използване на парфюми заради статута им на луксозна стока и високата им цена, сега ароматите са общодостъпни и са неизменна част от нашето ежедневие. На пазара съществуват хиляди различни марки парфюми и всеки един от тях си има свой начин да плени нашите чувства.

Източник: https://prouvestore.com/