Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Обица на езика

Обица на езикаРешението за поставянето на обица на езика не е нещо, което човек трябва да реши от днес за утре. То трябва да се премисли внимателно и освен това е препоръчително да се консултирате с личния си лекар. Кажете му, че възнамерявате да си сложите обица и го помолете да ви запознае с всички рискове, които това може да донесе. След като сте напълно информирани по въпроса ще можете да вземете отговорно решение, за което после няма да съжалявате, каквото и да е то.

Изборът на подходяща обица (пиърсинг) трябва да се направи при спазване на експертното мнение на специалист. Имайте предвид, че обицата трябва да е достатъчно дълга за да се позволи на езика да се надуе след пробождането. Това се случва в почти всички случаи и не е изключено езикът да се надуе двойно.

Важно е обицата да се постави под определен ъгъл, както и дупката за нея да се направи след внимателно изследване на езика. Всичко това ще намали рисковете.

Ако вече категорично сте решили, че желаете да си поставите обица на езика, то много е важно да изберете подходящ материал. Имайте предвид първо, че обицата постоянно ще бъде в контакт с Вашето тяло и второ, че езикът, макар и изключително силен и здрав мускул, е едно от най-чувствителните и деликатни места по човешкото тяло.

По тази причина е много важно да изберете за обицата материал, който да не предизвиква дразнене и неприятни реакции. Като цяло специалистите подчертават, че има много опции, които не биха предизвикали лоша реакция от организма, но припомнят, че е най-добре да се спрем на обица от медицинска стомана, която се понася изключително добре (материалът е същият, който се използва за направата на хирургични инструменти), платина или титан.

Изборът за материал, от който да бъде направена обицата е доста голям и не се изчерпва само с тези възможности. Някои хора искат обицата да е от класически материал като злато, но специалистите припомнят, че ако искате такава, то трябва да заложите на много висок карат злато, защото е възможно някои от другите сплави да предизвика дразнене.

За финал искаме само отново да припомним, че поставянето на обица е нещо, което не трябва да се прави с лека ръка и е добре да се мисли много предварително.