Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Масаж с лед

Масаж с ледЛедът винаги се е използвал в народната медицина като козметично средство, с което бабите ни сутрин са обтривали кожата си.

Съвременните козметолози също препоръчват всяка сутрин да обтриваме с лед шията и лицето си. Замръзналата вода е биоактивна и влияе благотворно върху дехидратираните по една или друга причина клетки на кожата. Освен пълноценната хидратация, рязкото изстудяване на кожата засилва притока на кръв и подобрява обмяната на веществата, което от своя страна подобрява тонуса и еластичността, свива порите, в дългосрочен план намалява фините линии, предотвратява от преждевременно стареене на съединителната тъкан, подпомага естествената руменина и осигурява перфектен тен.

Леденият масаж може да бъде и контрастен – след баня или след топъл компрес. Вземете хавлиена кърпа, потопете я в гореща вода, изстискайте я и поставете върху лицето си. Нека престои там, докато не изстине, след което я свалете и започнете да масажирате с лед. Движенията ви трябва да бъдат нежни и внемателни, след което попийте влагата със суха кърпа и нанесете дневен крем. Препоръчва се да правите такъв масаж два пъти седмично, с изключение на дните, когато навън е много студено.

Жените, които имат прозирни кръвоносни съдове, не бива да го извършват.

Специалистите съветват да си приготвите специален, козметичен лед. Използвайте минерална негазирана вода или отвари от билки, които да замразите за целта. Може да се запасите със замразени настойки от мента, лайка, липа, коприва, които да използвате цяла година. Настойката се прави по следния начин: една супена лъжица от пресни билки се залива с чаша гореща вода и се запарва около 40 минута. След това се налива във формички за лед.

За намаляване на бръчките по лицето се препоръчва лед от глухарчета. Полуразцъфналите пъпки и младите листа (500г.) се поставят в сокоизстисквачка. Получената течност се смесва с една супена лъжица зехтин и се замразява. Лед може да се приготви и от сока на различни плодове. Кубчетата се използват и като съставки на различни маски, богати на витамини.