Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Луната и астрологията

Луната и астрологиятаМного астролози смятат луната за точно толкова важна, колкото и слънцето, в зависимост от фазата, в която се намира. Луната отразява чувствата на хората, обвързани с тяхното настроение, емоции, спомени и навици. Тя представлява нашата отзивчивост и уязвимост и има силна, тайнствена сила върху нас. Луната обикаля около Земята за 28 дни. Фазата на луната в момента на  раждането е от особено значение и има четири отделни фази.

Родените през първата четвърт на луната (1-7.5 дни) са ентусиазирани, оптимистично настроени и енергични, като тяхната същност е под влиянието на Овен. Обичат да държат инициативата, особено в романтиката, и винаги търсят възможности да изразят себе си. Родените в първата фаза на луната може да имат склонност да бъдат егоисти и да реагират пресилено. Тези хора могат да постигнат бърз успех в живота, поради силната си мотивация и непоколебимост.

Хората, родени през втората четвърт на луната (7,5 -15 дни) са общителни, амбициозни, и харизматични. Знаците Лъв и Рак оказват силно влияние на тяхната личност. Родените през втората четвърт обичат вниманието, добрият социален статус и стандарт на живот и искат да постигнат нещо, с което да бъдат запомнени. Обикновено са търпеливи и трудно биват ядосани, но когато това се случи, гневът им се стоварва с цялата си тежест върху дразнителя.

Родените през третата четвърт (15-22.5 дни) са чувствителни, много емоционални и със силна интуиция. Зодиакалните знаци Везни и Скорпион имат скрито влияние. Тези хора много държат на приятелството и взаимоотношенията с другите, затова се държат добре към всички. Привличат ги успели хора, които биха им помогнали да постигнат целите си. Понякога са нервни и неспокойни, но за кратки периоди. Най-успешна е средната част от живота им.

Тези, които са родени през четвъртата фаза на луната (22.5-29 дни) са сходни със зодиите Козирог и Риби – мъдри, интуитивни и добре организирани. Следват чувствата си, а не логиката. Вероятно ще се окажат прекалено чувствителни и отношението и изискванията на другите лесно ще ги разстройват. Сравнително бавно се развиват и постигат по-късно успех в живота, но по интересен и необичаен начин.

За много хора, и най-вече тези, родени под водни знаци (Рак, Скорпион и Риби), Луната има много по-силно влияние от Слънцето. Тя представлява нашите най-съкровени желания и нужди и за да стигнем до истинско щастие, трябва да намерим баланс с нашата Луна.