Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Интересни туристически дестинации

Интересни туристически дестинацииПо света има толкова места, които си струва да посетим, че няма да имаме време да ги изброим всичките. Но нека видим кои са държавите и градовете, където няма да останем разочаровани от ваканцията си.

Мароко – страната се намира в Северна Африка и е известна туристическа дестинация. Там можете да видите почти всичко, което един пътешественик би желал да посети. Като започнем с удивителните улици на Маракеш, минем през сините стени на Шефшауен, заснежените върхове на на планината Риф, и стигнем до необятната пустиня Сахара.

Португалия – въпреки, че милиони туристи от цял свят посещават Европа всяка година, Португалия често е пренебрегвана като място за тяхната ваканция. За това може да съжаляват самите турсти, защото в страната има толкова интересни места, от които всеки ще остане впечатлен. Лисабон е един от най-значимите културни центрове на континента, а улиците са толкова цветни, че няма как да не се заредите с положителна енергия. Порто е известен със своите изби, където можете да видите огромни бъчви с високо качествено, отлежало вино за ценители. Няма как да не споменем и слънчевите плажове на Алгарв.

Париж – колкото и тривиално да звучи, това е градът, който всеки пътешественик трябва да посети. Накъдето и да се огледате, ще видите различни атракции и забележителности. Най-известните от тях са, разбира се, Айфеловата кула и Лувъра.

Дубай – само тук ще видите разхождащи се камили по улиците, точно под огромните небостъргачи. Мнозина го сравняват с Лас Вегас, заради нощния живот. Неслучайно толкова знаменитости и богаташи прекарват почивката си тук.

Фиджи – островът е известен със спокойната атмосфера, която царува навсякъде, съчетана с изискан лукс на сравнително ниски цени.

Мачу Пикчу – една от най-посещаваните дестинации в Южна Америка. Там ще видите древните градове на инките и буквално ще отидете в друга епоха.

Камбоджа – малко хора ще предположат колко интересни места може да има в тази не дотам позната държава. Ангкор Ват е най-големият религиозен монумент в света, истински шедовър на древното строителство. В Камбоджа можете да посетите и Пном Пен, един от най-бързо развиващите се градове, известен с архитектурата си.