Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Ексфолирането – достъпен метод за красива кожа

Ексфолирането - достъпен метод за красива кожаВсяка минута по повърхността на нашата кожа се обновяват около 40 000 клетки. Голямо количество от мъртвите вече клетки се отстранява по естествен начин – при ежедневните хигиенни процедури, при вземане на душ или вана. Друга част остава на повърхността, като запушва порите и образува сух рогов слой.

Предимствата на ексфолирането със суха четка

Този метод е най-простият начин да отстраните мъртвите клетки и има ред предимства:

Ефикасно почиства кожата, отпушва порите, отстранява слоя мъртви клетки. Кожата става чиста и блестяща. Отлична профилактика при акне по тялото.

Усилва кръвооросяването. Четковият масаж разширява капилярите, увеличава притока на кръв, респективно на кислород и хранителни вещества към долните слоеве на кожата. Заедно с антицелулитното си действие, ексфолиацията със суха четка помага да преодолеем бързо стреса и напрежението.

Повишава полезното действие на козметичните продукти. Слоят от мъртви клетки възпрепятства проникването на активните съставки в дълбочина. След ексфолиране кожата се изчиства и ефективността на козметичните средства се повишава.

Как да изберем подходяща четка за тяло

Четката трябва да бъде с естествен косъм, дръжката да е дълга, за да стигаме до труднодостъпни места – между раменете, до средата на гърба, а най-добре е да бъде разглобяема и да може да се  удължава.

На пазара се предлагат и специални – йонизиращи пилинг четки, с добавени бронзови влакна които имат благотворно въздействие върху организма. Смята се, че укрепват имунитета. Други имат масажор – специално изработени релефни топчета на гърба.

Правилно използване на четката за сух пилинг

Обикновено процедурата се прави преди вземането на душ или вана.

Започнете от пръстите на краката, преминете през стъпалата. Постепенно продължавайте нагоре към бедрата, след което с кръгови движения ексфолирайте седалището и ханша. Монтирайте дългата дръжка и изчистете гърба. Продължете с кожата на корема и гърдите. Нежно ексфолирайте зоната на деколтето, там кожата е по-чувствителна. Започнете от пръстите на ръцете и с дълги махове нагоре почистете ръцете до предмишниците.

Не почиствайте лицето си и шията с четка. Тези зони изискват по-деликатни методи на пилинг.

Сред завършване на процедурата си вземете душ.

Върху почистената кожа нанесете овлажняващ крем.

Движенията на четката трябва да бъдат отдолу нагоре, като по-чувствителните зони се почистват с по-внимателни движения.
Не използвайте четката върху вътрешната част на бедрата, в областта на шията, лицето, върху зърната на гърдите, а също и при наранени участъци.

Ексфолирането с четка е удобен и достъпен за всеки метод. Достатъчни са само няколко минути на ден, за да бъде кожата ви мека, гладка и красива.