Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

Документи за кандидатстване в Австрия

Документи за кандидатстване в АвстрияВие сте млад българин с големи амбиции и сте твърдо решени да получите най-доброто образование, а с това и възможност за успешно кариерно развитие и просперитет в живота.

Най-добрият начин да постигнете всичко това е, като завършите своето образование в развита европейска страна с високо ниво на образователната система и с възможност за развитие във всяка точка на света.

Австрия е една от най-предпочитаните страни в Европа, не само защото е една от най-мощните в икономическо отношение, но и защото дава възможност на много млади българи да се обучават в нейните престижни университети на почти символични цени.

Как да кандидатстваме в Австрия?

На първо място трябва да изберете специалност, по която ще кандидатствате и учебно заведение, в което искате да се обучавате. Имайте предвид, че различните австрийски университети имат своя автономна политика за прием и нормативи, които трябва да покриете, но като цяло Ви трябва диплома за завършено средно образование с висок успех и добро владеене на немски език.

За следване в Австрия не е необходимо да пращате своите документи по куриер. Достатъчно е да представите необходимата документация в самото учебно заведение, когато пристигнете на място, за да кандидатствате.

След като получите заветната диплома за средно образование, от Вас се иска да предприемете следните стъпки:

•    Да направите нотариално заверено копие на своята диплома, което обикновено става бързо и се случва още в същия ден.
•    Да занесете в МОН нотариално завереното копие, оригинала на дипломата и платежно нареждане за платена такса към институцията, от където в рамките на няколко дни ще получите заверка на копието и апостил, които ще гарантират, че дипломата Ви е валидна.
•    Да предадете нотариално завереното копие с печат и апостил на фирма за превод и легализация, като преводът трябва да бъде направен от лицензиран от МнВР преводач.
•    Следващата стъпка по пътя към успеха е именно МнВР, където се извършва проверка на превода и се установява, че преводът на дипломата е легитимен.

Това са стъпките за подготовка на Вашите документи в общи линии. Международно признатите езикови сертификати DaF/ DSD се предоставят на място в университета, в случай, че не кандидатствате за обучение на английски език.

От тук нататък следва да подадете своите документи, да бъдете приети в избрания от Вас Алма Матер и да започнете да поставяте началото на своя успешен и щастлив живот.