Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

7-те заповеди на червилото

червилоТази есен един грим продукт се завръща триумфално в дамската чанта –  червилото. Червилото, което облича устните в интензивен цвят, придава сочност, обем и неустоима чувственост. Какво трябва да знаете за нанасянето на този продукт, за да изглеждат устните ви винаги прекрасно?

Ексфолирайте редовно устните

Използвайте нежен ексфолиант веднъж или 2 пъти седмично. Продуктът отстранява мъртвите клетки и изглажда деликатната кожа на устните. След това нанесете хидратиращ балсам.

Не залагайте на силния блясък

„Понякога силният блясък може да изглежда непривлекателно,“ казва известният гримьор Troy Surratt. И съветва да избирате червило, което осигурява мек кремообразен финиш. „Светлоотразяването трябва да е от овлажняващите компоненти във формулата на червилото, а не от металическите пигменти“, допълва той.

Открийте правилния цвят

Изберете нюанс на червилото, на базата на естествения цвят на вашите устни, а не в зависимост от тена на кожата ви. На жените с бледи устни най-много подхождат черешово червено или коралово. Ако сте с естествено червеникави устни може да опитате наситено розово или боровинково червено, а при по-тъмни устни – керемидено червено или бордо.

Избягвайте вамп ефект

Червилата със синя или черна основа трябва да бъдат избягвани. Това са прекалено тъмни нюанси, които изглеждат тежки и освен това визуално състаряват. Търсете червила с червени или виолетови полутонове.

Не се притеснявайте за молива

„Днес моливът за устни не е задължителен – съвременните червила не се разтичат“, казва Surratt. Моливът е необходим, когато искате да коригирате устните си или да подобрите симетрията им. Добре е цветът му да е близък с този на червилото.

Започвайте от средата на устните

Независимо от цвета на червилото, винаги го нанасяйте първо в средата на устните, а след това плавно го разнасяйте към ъгълчетата. Ако червилото ви е с прекалено интензивен цвят, можете да го „омекотите“ като го нанесете на долната устна и после притиснете устните си, за да се разнесе и на горната. Дооформете с четчица устния контур.

Осигурете си дълготрайност

Въпреки че съвременните червила гарантират дълготраен ефект, вие можете да го подсилите, така че да издържи максимално дълго. Нанесете червилото, леко попийте със салфетка, след това положете втори пласт. „Попиването създава база, а вторият слой добавя деликатен блясък и гарантира устойчиво покритие“, казва Surratt.