Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

5 стъпки към сияйна усмивка

5 стъпки към сияйна усмивкаУсмивката е най-красивият дар.

Ослепителната усмивка очарова и придава топлота на излъчването.

За съжаление не всички могат да се похвалят с наследствено бели зъби, но следващите няколко съвета ще ви помогнат да се доближите до така желания „холивудски” блясък.

1. Не прекалявайте с алкохола и цигарите.

Ако пиете често червено вино или черен чай, тъмни сокове, кафе или пушите, ще ви бъде трудно да поддържате перленобяла усмивка.

След всяка употреба на тъмни напитки мийте зъбите си или просто изяжте ябълка – природната четка за зъби.

2. Сменяйте четката си за зъби на всеки два месеца. В противен случай вие активирате пренасянето на бактерии в устата си.

Използвайте четката за зъби в 45 градусов ъгъл срещу венците, като се стараете да не я притискате прекалено силно до зъбния емайл, за да го запазите здрав.

3. Консумирайте „избелващи” храни. Храните, които са твърди или хрупкави помагат за почистването на зъбите.

Подходящи са суров морков, чушки, целина, пуканки и ябълки. За най-добри резултати консумирайте „избелващите” продукти в края на всяко хранене.

4. Пречистването на устата с ябълков оцет всяка сутрин и вечер помага за премахването на петната, избелва зъбите, убива бактериите и освежава.

Веднъж в седмицата опитайте да заместите традиционната паста за зъби със сода за хляб. Тя веднага ще избели зъбите ви.

Задължително след измиване изплакнете устата си, за да не приемете съдържащия се в нея натрий.

5. Мийте зъбите си преди и веднага след нощния сън. След като станете от леглото веднага измийте зъбите си, не отлагайте за по-късно. През нощта бактериалната плака, състояща се от микроорганизми и бактерии се разраства върху зъбите и венците.

За да предотвратите появата на зъбен камък поддържайте чиста устна хигиена.

Лимонов сок за искрящо бяла усмивка: Прясно изцеденият сок от лимон е известен със своите избелващи свойства. Смесете съдържанието на една чаша лимонов сок с малко сода за хляб и промийте устата си за две минути. Изплакнете добре и след това използвайте обичайно почистване с паста за зъби. Използвайте този метод веднъж на две седмици.