Categories

  • Няма категории

Most Popular

Most Viewed

10 идеи за прически

10 идеи за прическиБезспорно красивата коса подчертава естественото очарование и сексапил на жената. И през новата година не спирайте да експериментирате с прическата си, за да сте не само в крак с модните тенденции, но и да освежите визията си. Предлагаме ви 10 идеи за всяка дължина и текстура на косата. Опитайте…

Гладки вълни

Оформянето на тези прекрасни вълни е изключително лесно. На измитата и подсушена коса нанесете текстурираща пяна или мус, след това изсушете със сешоар в посока отдолу нагоре, за да придадете повече обем. Срешете косата настрани и с ретро преса оформете вълните. Изчакайте няколко минути и внимателно разрешете с четка, за да постигнете гладкост в основата и меки къдрици в краищата.

Обем в краищата

Искате ли да изглеждате като „лошо“ момиче?… С тази прическа със сигурност ще привлечете вниманието на силния пол. На влажна коса нанесете пяна за обем, след което изсушете с четка и сешоар. Извивайте краищата на косата навътре. Разрешете с едър гребен и след това прекарайте пръстите си в различни направления в косата, за да я разрошите леко. Завършете с лак със средна фиксация.

Рошава подстрижка

Това не е просто разчорлена коса, а интересна прическа, която изисква умело подстригване на пластове. Постига се много лесно при гъста коса, но при по-тънка дължините трябва да завършват до раменете, за да се запази необходимия обем. За оформяне на прическата на влажна коса се нанася стилизиращ гел. „Колкото по-небрежна е прическата, толкова по-добре“, казват водещи стилисти.

Ниска опашка

Лесна за изпълнение прическа, подходяща за жените с дълги коси. Косата се разделя на 2 части, като долната се връзва на опашка. Горната част се сресва гладко назад и се прихваща над опашката с ефектна шнола. За финал можете да завършите с лак с блестящи частици и ниска степен на фиксация.

Шиньон с дантела

На влажна коса нанесете уплътняващ лосион (от средата към краищата на косата), разрешете с едър гребен и изсушете със сешоар и кръгла четка. Съберете косата в странична конска опашка, която разделете с помощта на гребен на няколко части и с помощта на фиби оформете кок. Необходима ви е дълга дантелена лента, която се поставя над челото и внимателно се закрепва около кока. Леко усучете свободните краища на дантелата и ги оставете да падат над деколтето. Прическата е подходяща за дълга коса и ако я съчетаете с изискан тоалет, наистина ще сте неустоима.

Обемна плитка

Нанесете на влажна коса мус за обем и изсушете със сешоар. С малка маша на разстояние около 10 см от скалпа оформете къдрици, които след това леко тупирайте и пригладете. Сплетете косата в хлабава плитка като започнете ниско от тила и оставите краищата (2–5 см) свободни. Леко „разтрийте“ плитката между дланите си, за да се създаде грапавост и повече обем. В зависимост от търсения ефект можете да поставите подходящ аксесоар в косите.

„Мокри“ къдрици

На суха коса с помощта на маша оформете къдрици като навиването е от нивото на ухото надолу. След това нанесете мус или пяна за мокър ефект
по цялата дължина на косата и леко пригладете с едър гребен. Прилагането на лак не е желателно, за да се запази „мокрия“ ефект. Лесна за изпълнение прическа, която е подходяща за коса със средна дължина.

Бухнали коси

Вместо да се мъчите да приглаждате чупливата си коса, просто подсилете ефекта. Използвайте подходяща пяна, за да придадете обем на косата в областта над челото и ушите, след което разрошете с пръсти в посока към тила. Съберете косите на тила в шиньон. Завършете с лак със средна фиксация.

Бляскава извивка

Прическата е перфектна за дните, когато спите до късно, защото оформянето й отнема не повече от 5 минути. На влажна коса нанесете текстурираща пяна, разрешете и съберете във висока опашка. Оформете опашката като стегната спирала, подпъхнете краищата отдолу и закрепете с фуркети. Пригладете косата със серум за блясък.

Обърнете косата назад

Тази прическа е вдъхновена от филма на Хичкок „Ребека“. Интересна и ефектна, прическата е подходяща за различни случаи. Разделете косата на две части, съберете долната половина в кок и го закрепете с фуркети. Срешете горната половина на косата назад (трябва да покрива кока) и също я прикрепете с фуркети. Завършете с лак с блестящи частици и средна степен на фиксация.